Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
26.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Με μεταστέγαση των σχολείων λύνει ο δήμαρχος Καλαμαριάς το πρόβλημα της περιοχής του Αη Γιάννη

Συνεπείς  στην αρχική τους εισήγηση, αναφορικά με το θέμα της μεταστέγασης του 10ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου, η οποία προήλθε μετά από ενδελεχή σκέψη και εξέταση όλων των σχετικών με το θέμα παραμέτρων  και μετά από εκτενείς και πολύωρες διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης και η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς προχώρησαν στην τελική λύση.

Χθες 26 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς υπέγραψε την απόφαση για την μετεγκατάσταση των δύο σχολείων από το σχολικό έτος 2020-2021 και μέχρι την ανέγερση του 7ου Λυκείου Καλαμαριάς στην περιοχή του Αη Γιάννη. Για τη διευκόλυνση των μαθητών της Α΄ Γυμνασίου της περιοχής του Φοίνικα,  που θα κληθούν να διανύσουν επιπλέον 450 μέτρα, έχει υπάρξει συνεννόηση με τον Ο.Α.Σ.Θ. για τη δωρεάν μετακίνησή τους  με λεωφορείο.

Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης  βρίσκεται στο υπουργείο Παιδείας, με σκοπό την προώθηση της άμεσης κατασκευής του Λυκείου , το οποίο θα λύσει το πρόβλημα της σχολικής στέγης  και θα επαναφέρει την περιοχή στην κανονικότητα.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ