Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Θ. Καράογλου: “Ο Χορτιάτης είναι σύμβολο αντίστασης και αγώνα για την Ελευθερία”

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στις σημερινές εκδηλώσεις μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη για να τιμήσει τη συμπλήρωση 76 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

Ο κ. Καράογλου παρέστη στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Αρχιερατικό τρισάγιο στο Μνημείο Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και κατέθεσε στεφάνι.

Στο μήνυμα του για την 76 επέτειο από την αποφράδα ημέρα (02 Σεπτεμβρίου 1944) που 149 ζωές θυσιάστηκαν στο βωμό της ναζιστικής θηριωδίας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) αναφέρει πως: “Οι λαοί οφείλουν να συγχωρούν. Ωστόσο τα εγκλήματα πολέμου δεν πρέπει να λησμονιούνται, ούτε να παραγράφονται.

Εβδομήντα έξι χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, ο Χορτιάτης είναι σύμβολο αντίστασης και αγώνα για την ελευθερία.

Η θυσία των 149 ηρώων λειτουργεί ως φάρος για να μη χάσουμε τον εθνικό μας βηματισμό και αποτελεί “λίπασμα” για τους αγώνες του Έθνους μας, ιδιαίτερα σε εποχές όπως αυτή που βιώνουμε κατά την οποία ο Ελληνισμός οφείλει να βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση.

Δεν ξεχνούμε το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη, ένα από τα πιο βάρβαρα εγκλήματα που έγιναν στην πατρίδα μας την περίοδο της κατοχής του 1941-1944″.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ