Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ένωση Ελληνικού Βιβλίου: Ικανοποίηση για τις προτάσεις του υπουργείου Πολιτισμού

Την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι τόσο η συμπολίτευση όσο και η αντιπολίτευση περιλαμβάνουν στην ατζέντα τους τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο του βιβλίου και τα οποία διαμορφώνουν εν πολλοίς το πρόσωπο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού εκφράζει η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου (ΕΝΕΛΒΙ) με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη στη Βουλή μετά από σχετικές ερωτήσεις που δέχτηκε.

«Ως προς την ίδρυση φορέα για το βιβλίο διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι η πάγια θέση μας για σύμπραξη των καθ’ ύλη αρμόδιων υπουργείων (Πολιτισμού, Παιδείας, Εσωτερικών) έχει ληφθεί υπόψη και περιλαμβάνεται στον σχεδιασμό του. Η σύσταση ομάδας εργασίας από στελέχη των τριών υπουργείων ελπίζουμε ότι θα καταλήξει στη δημιουργία ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού φορέα, που θα αναβαθμίσει το ελληνικό βιβλίο τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Στο μεσοδιάστημα, η ΕΝΕΛΒΙ αναγνωρίζει και στηρίζει απόλυτα την προσπάθεια που καταβάλλει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού στα θέματα του βιβλίου (λειτουργία της Βιβλιονέτ, επαναλειτουργία του προγράμματος ΦΡΑΣΙΣ, οργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης και εκπροσώπησή μας στις διεθνείς εκθέσεις βιβλίου)» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕΛΒΙ.

Παράλληλα, προτείνει την ίδρυση, την ουσιαστική λειτουργία και τον διαρκή εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών σε όλη την επικράτεια καθώς οι δημόσιες, δημοτικές και σχολικές βιβλιοθήκες, όπως υπογραμμίζεται με νόημα, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής βιβλίου και η πολιτεία θα προσφέρει μέγιστες υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες με την αναβάθμιση, την ίδρυση νέων και τη διασφάλιση της σωστής λειτουργίας τους.

Η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου αισιοδοξεί πως καίρια και χρονίζοντα θέματα του βιβλίου βαδίζουν προς επίλυση και επισημαίνει δύο όρους που εγγυώνται την αποτελεσματική προώθησή τους: Η πρώτη αφορά στη συνεχή διαβούλευση του υπουργείου με τους φορείς του κλάδου, κάτι που δυστυχώς αποφεύγεται προς το παρόν. Η δεύτερη σχετίζεται με την ύπαρξη αυστηρού χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση των προτάσεων που κατέθεσε η υπουργός Πολιτισμού.

Πηγή:  protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ