Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
26.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Εντατικές προετοιμασίες εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Τις εντατικές προετοιμασίες του Δήμου Θεσσαλονίκης εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς παρουσίασε στη διάρκεια της 19ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου.

Όπως έκανε γνωστό η κυρία Ακριτίδου, με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν ήδη ολοκληρωθεί απολυμάνσεις σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα, τα οποία επίσης έχουν εφοδιαστεί με όλα τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας. Αύριο, εξάλλου, υπογράφονται οι συμβάσεις με τους καθαριστές, που θα αναλάβουν την εντατική φροντίδα της καθαριότητας στα σχολεία.

Μέσα στα επόμενα 24ωρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Αντιδήμαρχος Παιδείας, θα διανεμηθούν και οι πρώτες μάσκες στα σχολεία, οι οποίες διατίθενται μέσω της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση

Συγχρόνως, ο Δήμος Θεσσαλονίκης κλήθηκε να δώσει λύσεις στα ζητήματα που ανέκυψαν εξαιτίας της υποχρεωτικής εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στον Δήμο Θεσσαλονίκης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου προέκυψε η ανάγκη να εξασφαλιστούν αίθουσες διδασκαλίας για περίπου 580 προνήπια κατά κύριο λόγο στις περιοχές της 4ης και της 5ης Δημοτικής Κοινότητας.

Με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες σε αίθουσες διδασκαλίας, οι φορείς της εκπαίδευσης ζήτησαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης να διαθέσει έξι δικές του αίθουσες που θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν προσωρινά. Έπειτα από αυτοψία εξουσιοδοτημένων στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, από πλευράς Δήμου για τις ανάγκες της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα διατεθούν προσωρινά:

  • Μία αίθουσα διδασκαλίας στον δημοτικό παιδικό σταθμό της οδού Αγίας Σοφίας 52.
  • Δύο αίθουσες στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός».
  • Μία αίθουσα στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
  • Δύο αίθουσες σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΒΡΕΠΟΜ.

Εξάλλου, έπειτα από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα στη διαμόρφωση αιθουσών διδασκαλίας για την προσωρινή φιλοξενία προνηπίων σε πέντε σχολεία.

Οι συνολικά δέκα αίθουσες διδασκαλίας θα προκύψουν, όπως ακριβώς αιτήθηκαν οι φορείς της εκπαίδευσης, από την κατάλληλη διαμόρφωση αιθουσών πολλαπλών χρήσεων, οι οποίες ούτως ή άλλως σε αυτήν τη φάση δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα σχολεία λόγω των μέτρων που είναι σε ισχύ για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ