Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη χρήση drones, από το ΝΟΗΣΙΣ, για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Σε έναν από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της τεχνολογίας, τα drones ή αλλιώς «συστήματα μη επανδρωμένων αεροσκαφών», έχουν τη δυνατότηα να εκπαιδευθούν μαθητές από την Δ΄ Δημοτικού έως και την Α΄ Γυμνασίου, δηλαδή 10-13 ετών.

Στο πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΝΟΗΣΙΣ : «Γνωριμία με τα Drones 1 –Ασημένια φτερά», που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας τα drones ως εκπαιδευτικό εργαλείο, διδάσκονται βασικές γνώσεις και δεξιότητες, μαθαίνουν έννοιες φυσικής και μηχανολογίας που σχετίζονται με την πτητική ικανότητα των drones, μαθαίνουν βασικά στοιχεία για το νομικό πλαίσιο που διέπει τη χρήση drones στην Ελλάδα, μαθαίνουν να χειρίζονται, να προγραμματίζουν, να σχεδιάζουν ένα drone, εκτελώντας μάλιστα ένα σχέδιο πτήσης βάσει κάποιου σεναρίου.

Σε επίπεδο γενικών δεξιοτήτων, το πρόγραμμα εστιάζει στις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, ώστε να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα. Επίσης, ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν το προσωπικό στοιχείο του κάθε μέλους της ομάδας, επινοώντας μια λύση διαφορετική από αυτές των άλλων ομάδων.

Φυσικά, όλα τα παραπάνω στηρίζονται σε έναν βασικό πυλώνα: το παιχνίδι. Τα drones είναι το κατάλληλο εργαλείο, ώστε να δώσουμε στα παιδιά όλες τις παραπάνω δεξιότητες και γνώσεις, χωρίς να χρειαστεί να τους τις διδάξουμε… αρκεί να παίξουμε.

Η οργάνωση του περιεχομένου και η εκτέλεση του προγράμματος είναι από τον Χρήστο Λιάμπα, Μηχανολόγο Μηχανικό, Δάσκαλο Ρομποτικής, νέων τεχνολογιών και Drones.

* Το πρόγραμμα αυτό δεν χορηγεί κρατικό δίπλωμα πτητικής ικανότητας drones, αλλά έχει ως στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να ασχοληθούν με το μαγικό κόσμο της τεχνολογίας, να δουλεύουν ομαδικά, να συνεργάζονται και να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Πληροφορίες:
Μιχάλης Παπουτσίδης
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτ. 140 (Τρίτη – Παρασκευή, 10.00 – 14.00)
Φαξ: 2310 483 020
e-mail: papoutsidis@noesis.edu.gr

Το ΝΟΗΣΙΣ σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στον χώρο της δημόσιας υγείας και ως φορέας μη τυπικής εκπαίδευσης, λαμβάνει υπόψη του τόσο τις οδηγίες του ΕΟΔΥ που αφορούν στη λειτουργία των μουσείων, όσο και τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται στις σχολικές αίθουσες, φροντίζοντας οι εκπαιδευτικές δράσεις του να πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες και εγκυκλίους. Θέτοντας ως πρωταρχική προτεραιότητα και κύριο μέλημά του την ασφάλεια και υγεία των μικρών και μεγάλων φίλων του, των στελεχών και των συνεργατών του, θα ορίσει το πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων του, καλώντας όλους να το σεβαστούν και να το εφαρμόσουν.

Περισσότερα στο www.noesis.edu.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ