Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
28 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
spot_img

Θέατρο, Μουσική, Φωτογραφία στον Δήμο Παύλου Μελά

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται  οι εγγραφές στις καλλιτεχνικές ομάδες του Δήμου Παύλου Μελά για την περίοδο 2020 -2021.

Ενημερωθείτε τώρα για ΘΕΑΤΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!

Τα μαθήματα όλων των τμημάτων θα πραγματοποιούνται με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον COVID-19. Επιπλέον θα γίνονται και διαδικτυακά μαθήματα όταν κρίνεται απαραίτητο.

ΟΙ αιτήσεις εγγραφών γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στους συνδέσμους ανά ενότητα που δημοσιεύονται στη σχετική ανάρτηση του Δήμου Παύλου Μελά https://pavlosmelas.gr/theatro_music_foto-2020_2021_pavlosmelas/

 

 

➢➢➢ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Η Θεατρική Ομάδα Δήμου Παύλου Μελά δημιουργήθηκε το 2015 από τη συνένωση δύο ιστορικών Θεατρικών Ομάδων: τη Θεατρική Ομάδα «ΚΑΠΝΟΜΑΓΑΖΟ» και το «Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Πολίχνης», σχήματα τα οποία λειτουργούσαν πριν την συνένωση, λόγω του νόμου Καλλικράτη, στους δήμους  Σταυρούπολης και Πολίχνης αντίστοιχα από το 1980 και έχουν να επιδείξουν μακρόχρονη εμπειρία στα θεατρικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο.

Με την ίδρυσή της, συγχωνεύτηκαν η πολύχρονη εμπειρία και γνώση ανθρώπων, που για περισσότερα από 25 χρόνια, υπηρέτησαν την τέχνη του θεάτρου που ελευθερώνει το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα και τον πολιτισμό ευρύτερα, παρέχοντας στο κοινό θεατρική παιδεία παράλληλα με τη ψυχαγωγία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

2313 302835,  -938, -913

Προτεραιότητα για εγγραφή στη θεατρική ομάδα και τα ΔΩΡΕΑΝ εργαστήριά της έχουν οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά.

Η κατάρτιση των τμημάτων θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων (30 Σεπτεμβρίου 2020) και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

 

 

➢➢➢ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Παύλου Μελά παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, κυρίως σε παιδιά από 8 ετών και άνω, χωρίς όμως να αποκλείονται και ενήλικες με εμπειρία που μπορούν να ενταχτούν στα μουσικά σχήματα.

Με σύνθημα «Βρες το όργανο που σου ταιριάζει», στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Παύλου Μελά, γίνονται μαθήματα σε όλα τα πνευστά όργανα (φλογέρα, φλάουτο, τρομπέτα, σαξόφωνο, κλαρινέτο, βαρύτονο) και στα κρουστά που υποστηρίζουν τη λειτουργία της μπάντας, τις ημέρες, Τρίτη και Πέμπτη στη Δ.Ε. Πολίχνης και Τετάρτη στη Δ.Ε. Ευκαρπίας, ώρες 18:00-21:00.

Τα τμήματα της φλογέρας αποτελούν το φυτώριο για ένταξη των παιδιών στα πνευστά

και για την εξοικείωσή τους με τη λειτουργία της Φιλαρμονικής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Αρχιμουσικός Μαρία Μελίδου στα τηλέφωνα 2313 302 937, 938, 936 για πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφές.

Η  Φιλαρμονική του Δήμου Παύλου Μελά δημιουργήθηκε το 1993, σε μια προσπάθεια του Δήμου να προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση αλλά και να υποστηρίξει και να ομορφύνει τις εκδηλώσεις του Δήμου (παρελάσεις, εκδηλώσεις καρναβαλιού, συναυλίες, γιορτές και παραστάσεις). Παράλληλα, προάγει τη συλλογικότητα, τη συνεργασία και τον εθελοντισμό.

›››Προτεραιότητα για εγγραφή στα μαθήματα της φιλαρμονικής έχουν οι Δημότες και κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά.

 

 

 

➢➢➢ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΟΨΕΙΣ

Η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» δημιουργήθηκε τον Μάιο του 1994 από εννιά φωτογράφους της τότε Φωτογραφικής Ομάδας Σταυρούπολης και λειτουργεί στον Δήμο Παύλου Μελά με την υποστήριξή του.

Αποτελεί έναν χώρο αναζήτησης και δημιουργίας που δίνει τη δυνατότητα σε νέους φωτογράφους να βρουν δρόμους έκφρασης και επικοινωνίας μέσα από τη φωτογραφία και την τέχνη γενικότερα. Στηρίζει και προωθεί το έργο των μελών της και καλλιεργεί τη δημιουργική φωτογραφία μέσα από σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις, εκδόσεις συνεισφέροντας στη γενικότερη φωτογραφική παιδεία.

Ημέρα συνάντησης των μελών της λέσχης είναι η Τετάρτη. Στις συναντήσεις οργανώνονται παρουσιάσεις φωτογραφιών, αλλά και δραστηριότητες που αφορούν άλλους χώρους της τέχνης (κινηματογραφικές προβολές-αφιερώματα, βραδιές με μουσική, ποίηση, συζητήσεις με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες κ.α.).

Η λέσχη διαθέτει χώρο συναντήσεων, πλήρως εξοπλισμένο σκοτεινό θάλαμο και δανειστική βιβλιοθήκη για τα μέλη της.

 

Στο πλαίσιο της λειτουργίας της, η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» διοργανώνει κάθε χρόνο σεμινάρια δημιουργικής φωτογραφίας, με στόχο να δώσει τα ερεθίσματα σε νέους φωτογράφους να προσεγγίσουν τη δημιουργική φωτογραφία, να συμμετέχουν και να δραστηριοποιηθούν σε καλλιτεχνικές ομάδες όπως η Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις» και βέβαια να προωθηθεί η τέχνη της φωτογραφίας στο ευρύ κοινό.

Φέτος προβλέπεται να γίνουν δύο σεμινάρια:

ǁ Μαθαίνω τα βασικά για τη λήψη φωτογραφιών και την διαχείρισή τους  (ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ)

Περιλαμβάνει τα βασικά στοιχεία για τη φωτογραφία και την ιστορία της, το φως, τη λήψη φωτογραφιών και τη διαχείρισή τους, τη χρήση smartphones και απλών φωτογραφικών μηχανών, την επεξεργασία, αποθήκευση, κοινοποίηση και εκτύπωση φωτογραφιών.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση του καθημερινού χρήστη με τη λήψη και χρήση της φωτογραφικής εικόνας.

(2 τρίωρα μαθήματα – μέγιστος αριθμός 30 άτομα/τμήμα)

ǁ Βασικό εισαγωγικό σεμινάριο στη φωτογραφία  (περιλαμβάνει οικονομική συμμετοχή που θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα – ενδεικτικά πέρυσι ήταν 25 €)

›››Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από τον Νοέμβριο 2020 μέχρι τέλος Μαρτίου 2021, και απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας και ειδικά με τη δυνατότητα της υπέρβασης της αληθοφάνειας που εκ πρώτης όψεως παρέχει η φωτογραφική αποτύπωση.

›››Το περιεχόμενό του αφορά στην κατάρτιση, τις τεχνικές λήψεις και επεξεργασίας της  φωτογραφίας, τη γνωριμία με τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα, περιλαμβάνει μια ξενάγηση στην ιστορία της, αλλά κύρια εστιάζει στην αισθητική της προσέγγιση χωρίς να παραβλέπει την επικοινωνία και την όσμωση των απόψεων και φωτογραφικών ιδεών ανάμεσα στους συμμετέχοντες.

›››Ολοκληρώνεται πάντοτε με έκθεση φωτογραφίας των συμμετεχόντων ώστε να δώσει στους νέους φωτογράφους βήμα επικοινωνίας με το κοινό, την εμπειρία μιας δημόσιας παρουσίασης και να αναδείξει τη φωτογραφική προσέγγιση του καθενός.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης εφόσον έχει κάποιος παρακολουθήσει το 80% των σεμιναριακών μαθημάτων (περίπου 60 ώρες).

›››Η οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες είναι συμβολική, αφορά σε όλο τον κύκλο του σεμιναρίου, και αποσκοπεί σε κάλυψη μέρους του κόστους των απαραίτητων αναλώσιμων υλικών (εκτυπώσεων, επιδείξεων, έκθεσης).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα και χειροκίνητων ρυθμίσεων.

Επίσης

›››Προτεραιότητα για εγγραφή στo σεμινάριο έχουν οι δημότες και οι κάτοικοι του Δήμου Παύλου Μελά.

››› Η κατάρτιση των τμημάτων θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων (30 Σεπτεμβρίου 2020) και μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δήμος Παύλου Μελά

Φωτογραφική Λέσχη «Όψεις»

Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, 564 30, Σταυρούπολη , Θεσσαλονίκη

2313 302835, -936, -938

e-mail: grpol@pavlosmelas.gr , photoclub.opseis@gmail.com

http://www.opseis.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ