Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Με διαδικτυακές προβολές ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ Καλοκαιριού Δήμου Θεσσαλονίκης

Διαδικτυακά θα ολοκληρωθεί το Φεστιβάλ Καλοκαιριού Δήμου Θεσσαλονίκης με τρεις παραστάσεις που θα προβληθούν στο ψηφιακό κανάλι του Τμήματος Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης στο You Tube.

 «Το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο των προηγουμένων εβδομάδων μας εμπόδισε να ολοκληρώσουμε με περιοριστικά μέτρα αλλά ζωντανά τις δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού του Δήμου Θεσσαλονίκης, όμως μπορούμε ακόμη να μοιραστούμε τη μαγεία των παραστάσεων μέσα από τις οθόνες μας. Οι καλλιτέχνες είναι εδώ και με τη δική μας στήριξη μάς διαθέτουν το ψηφιακό τους πολιτιστικό προϊόν σε μια κατά συνθήκη κατάσταση που βιώνουμε από την Άνοιξη του 2020», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Πρόγραμμα διαδικτυακών παραστάσεων Φεστιβάλ Καλοκαιριού Δήμου Θεσσαλονίκης:

  • Συναυλία των «Ta Toy Boy»

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00

 Οι Ta Toy Boy δημιουργήθηκαν το 2019 από τον Γιώργο Μπέγκα, τον Ηλία Σμήλιο και τον Ιωάννη Λιανόπουλο. Η πρώτη τους κίνηση ήταν να ηχογραφήσουν τις συνθέσεις του Γιώργου Μπέγκα κυκλοφορώντας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το πρώτο τους LP “This Town” αποσπώντας τις καλύτερες κριτικές από τον εγχώριο αλλά και διεθνή τύπο. Π Lo Fi – Dream Pop ήχος που τους χαρακτηρίζει, τους έχει κάνει ευρέως γνωστούς στο κοινό της Ελλάδας και από τη στιγμή της δημιουργίας τους έχουν εμφανιστεί σε γνωστές σκηνές με εγχώριους αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες όπως New Order, Johnny Marr, Morcheeba, Hooverphonic και άλλους

  • Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου,  ώρα 21:00

Σε έναν ιδιαίτερο χώρο, στον Πολυχώρο Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων Χαμιδιέ (Ισλαχανέ), βρέθηκε η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης για την βιντεοσκόπηση της συναυλίας η οποία περιλαμβάνει:

Έργα των:                    W.A. Mozart, Marsch KV 290

G.Rossini, Παραλλαγές για κλαρινέτο και ορχήστρα

B.Bartok, Ρουμάνικοι λαϊκοί χοροί

Μουσική διεύθυνση:             Χάρης Ηλιάδης

Κλαρινέτο:                   Οδυσσέας Καρύδης

Η Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης ευχαριστεί την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεύθυνση του Ισλαχανέ για τη φιλοξενία της ορχήστρας.

  • Παράσταση χορού για άτομα με και χωρίς αναπηρία

Dance and the mind  «Υπερσυντέλικος»

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 21:00

Η μικτή ομάδα Dance and the Mind, με πρωτότυπη μουσική σύνθεση και συνοδεία βιολοντσέλου, αλληλεπιδρά μέσα από έντονες εναλλαγές συναισθημάτων δημιουργώντας μια παράσταση που θέλει να φέρει στο παρόν ένα δυνατό βίωμα που χάραξε αιώνια τη μνήμη. Η Dance and the Mind είναι μια συμπεριληπτική/πειραματική χοροθεατρική ομάδα, που δημιουργήθηκε το 2009 από τον Χρήστο Κισσά. Η φιλοσοφία της ομάδας εντοπίζεται σε μεμονωμένες λέξεις, όπως: ειλικρίνεια, αποδοχή και προσβασιμότητα.

Ιδέα-χορογραφία-ερμηνεία: Ροδούλα Γκουλιαμπέρη

Συνδημιουργία-ερμηνεία: Χρήστος Κισσάς (υπεύθυνος-συντονιστής),Ελευθερία Ζούνη, Γιώργος Τοπούζης, Lucia Lonegro

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Αναστάσιος Κοκκινίδης

Τσέλο: Κατερίνα Νικολιτσάκη

Video mapping: Κλεάνθης Καραπιπέρης

Κοστούμια: Bernard Cuomo.

Οι παραστάσεις προβάλλονται στο You Tube:

Department of events & festivals Δήμος Θεσσαλονίκης

https://www.youtube.com/channel/UCalyBfQpPUAGf_689lxOdnQ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ