Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
26.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Εκπαίδευση στην Τέχνη της Αφήγησης από την Action Art

Η Action Art, από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, πραγματοποίησε με επιτυχία τρεις διαδικτυακούς κύκλους σεμιναρίων για την τέχνη της αφήγησης με τη συμμετοχή εξαίρετων εισηγητών- αφηγητών και συμμετεχόντων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Εδώ και δέκα  χρόνια στο Εργαστήριο Αφήγησης και Έκφρασης παρέχει  εκπαίδευση στην Τέχνη της Αφήγησης. Για το 2020-2021 οργάνωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης με διαδικτυακά σεμινάρια, εργαστήρια  και με τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν ορισμένες συναντήσεις από κοντά μετά από συνεννόηση.

 

 Το πρόγραμμα ξεκινά 17 Οκτωβρίου.

 

Τα σεμινάρια & βιωματικά εργαστήρια θα πραγματοποιήσουν ομάδα εισηγητών με γνώση , εμπειρία και αγάπη για την αφήγηση, : η Δημητρέση Ροδάνθη αφηγήτρια, παιδαγωγός, εικαστικός, ιδρυτικό μέλος της Action Art , ο Jean Porcherot, αφηγητής, ιδρυτής των festivals Nuit des Contes & Rencontres Contées, Loire/Γαλλία. η Λίλη Λαμπρέλλη, αφηγήτρια, συγγραφέας, Γιούλα Μιχαήλ, μουσικός, Ευλαμπία Τσιρέλη, εκπαιδευτικός, συγγραφέας και δασκάλα συγγραφής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται: σε όσους αγαπούν τις ιστορίες και θέλουν  να ακούσουν, να μοιραστούν, να ανακαλύψουν τη δύναμη και τη σημασία του προφορικού λόγου στη καθημερινή ζωή,   σε όσους ήδη ασχολούνται με την αφήγηση και θέλουν να εμβαθύνουν, σε ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με την  αφήγηση, σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας,  του πολιτισμού ( των μουσείων,  του θεάτρου κ.α.), των κοινωνικών επιστημών,  σε  όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, ), σε γονείς.

Στόχοι της εκπαίδευσης :

1. Η  εμπειρία της πράξης της αφήγησης, 2. Η ανακάλυψη της δύναμης του προφορικού λόγου, της αφήγησης  και της σημασίας τους καθημερινά στη ζωή μας και διαχρονικά.

3.  Η  γνωριμία με τις δυνατότητες προσωπικής  και συλλογικής έκφρασης μέσα  από το σώμα και τη φωνή.

4. Η διερεύνηση των πολλαπλών « πτυχών» του παραμυθιού

5. Η ανταλλαγή  σκέψεων και εμπειριών. Η παροχή πληροφοριών και γνώσεων για συνέχιση της  προσωπικής διερεύνησης και εμπλουτισμού  της αναζήτησης γύρω από την προφορική παράδοση.

Διάρκεια: θα πραγματοποιηθεί σε τρείς κύκλους διάρκειας τριών μηνών ο καθένας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από ένα έως και τους τρεις κύκλους.

Πληροφορίες  για το πρόγραμμα,  τα βιογραφικά των εισηγητών- επιμορφωτών, κλπ, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας τη φόρμα προεγγραφής  εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε  στο τηλ. 2310266857, στο info@action-art.gr  , στο fb: Action Art

Η ομάδα της  Action Art

τηλ. 2310 266857

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ