Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

4.000 προστατευτικές μάσκες διένειμε στους πολίτες ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Τέσσερις χιλιάδες προστατευτικές μάσκες στους πολίτες διένειμε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Παρά τη βροχή, όσοι βρέθηκαν στην καρδιά της πόλης, στη συμβολή της οδού Μητροπόλεως με την Αριστοτέλους, είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν προστατευτική μάσκα σε ατομική συσκευασία και να λάβουν οδηγίες για την ορθή χρήση της.

Στόχος της δράσης «Φόρεσε τη μάσκα σου» ήταν η άμεση και η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή χρήση της μάσκας και για την προστασία που παρέχει στη μάχη κατά της λοίμωξης COVID-19.

«Υλοποιούμε αυτή τη δράση για να επιστήσουμε την προσοχή στη χρήση της μάσκας και πολύ περισσότερο στη σωστή χρήση της. Για το λόγο αυτό πάνω σε κάθε συσκευασία υπάρχουν και οι σχετικές οδηγίες για την ορθή χρήση της. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης συμμετέχει μαζί με όλο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας στην προσπάθεια για την καθολική χρήση της μάσκας ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα στη μετάδοση της πανδημίας. Πιστεύω ότι αν ο κόσμος ακούσει τους ειδικούς  επιστήμονες πάνω στο θέμα, θα μπορέσουμε να το ξεπεράσουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) Διονύσιος Ευγενίδης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Απόστολος Βαλτάς τόνισε ότι «το μήνυμα της κοινής δράσης του ΦΣΘ και του ΠΦΣ είναι ότι όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την πανδημία και όλοι να συνειδητοποιήσουμε μια πραγματικότητα: ότι πρέπει να φοράμε μάσκα. Έτσι ελαχιστοποιούμε τη μετάδοση της νόσου. Όλοι εμείς οι επιστήμονες προτρέπουμε, μέχρι να βρεθούν το εμβόλιο και μια θεραπεία, να κάνουμε χρήση μάσκας ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, εφόσον είναι αναγκαίο».

Αναφερόμενος σε όσους είναι αντίθετοι στη χρήση της μάσκας, ο κ. Βαλτάς είπε ότι «προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν πρόβλημα στην επιστημονική κοινότητα. Συνεπώς πρέπει να τους βάλουμε στο περιθώριο».

Αξιέπαινη χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του ΦΣΘ για δωρεάν διανομή προστατευτικών μασκών στους πολίτες ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) Νικόλαος Μπάτζιος. Όπως δήλωσε, «είμαστε πάντα δίπλα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Είναι μια προσπάθεια που κάνουν όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και οι επιστημονικοί φορείς, γιατί αντιμετωπίζουμε κάτι πρωτόγνωρο και πρέπει να σταθούμε δίπλα στον κόσμο, ο οποίος κι αυτός μάχεται από την πλευρά του και πρέπει να μάχεται για να έχουμε τις λιγότερες απώλειες».

Για πρωτοποριακή δράση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης έκανε λόγο ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, ο οποίος επισήμανε ότι «η Θεσσαλονίκη μας, και μέσω του Φαρμακευτικού Συλλόγου μας, πρωτοπορεί σε μία δράση αποφυγής και επιπολασμού της νόσου COVID-19. Δεν πιστεύουμε σε θεωρίες συνομωσίας και είμαστε εδώ για να συνεργήσουμε όλοι οι συλλειτουργοί του Ιπποκράτη για τη μείωση της θνησιμότητας και της νοσηρότητας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ