Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
26.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Από την 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις για την ανανέωση των καρτών στάθμευσης μονίμων κατοίκων στις Α΄ και Γ΄ Δημοτικές Κοινότητες

Από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου κι έως την 31η Δεκεμβρίου 2020 θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για την ανανέωση των καρτών τους οι μόνιμοι κάτοικοι της Α΄ και της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας, ώστε να έχουν το δικαίωμα της δωρεάν στάθμευσης στις προβλεπόμενες θέσεις, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προτρέπει τους κατοίκους των Α’ και Γ’ Δημοτικών Κοινοτήτων που επιθυμούν να ανανεώσουν τις κάρτες στάθμευσης μονίμου κατοίκου για το έτος 2021 να το πράξουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.thesi.gr, ώστε ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη συγκυρία λόγω της υγειονομικής κρίσης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και το ενδεχόμενο συγχρωτισμού στις δημοτικές υπηρεσίες. Η νέα ιστοσελίδα παρέχει στους πολίτες ένα εύχρηστο περιβάλλον για την ανανέωση των καρτών τους.

Κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης, αφού καταθέσει την αίτησή του, θα ενημερώνεται μέσω e-mail και με γραπτό μήνυμα στο κινητό του για την πορεία ολοκλήρωσης όλης της διαδικασίας που αφορά την ανανέωση της κάρτας μόνιμου κατοίκου. Οι πολίτες δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στις δημοτικές υπηρεσίες, για να παραλάβουν νέα κάρτα, αφού με την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανανέωσης θα είναι σε ισχύ η ίδια κάρτα στάθμευσης μονίμου κατοίκου (αυτοκόλλητο) την οποία χρησιμοποιούν και σήμερα.

Σε περίπτωση αδυναμίας πραγματοποίησης της αίτησης με ηλεκτρονικό τρόπο υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου:

 • Για την Α’ Δημοτική Κοινότητα (πλην των κατοίκων της περιοχής των Σαράντα Εκκλησιών) στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχιακού Μεγάρου (Βασ. Γεωργίου Α’ 1, τηλ. 2313 317292 και 2313 317966, email: thesikarta_a@thessaloniki.gr)
 • Για τη Γ’ Δημοτική Κοινότητα το κτίριο της Γ’ Δημοτικής Κοινότητας (Θεοφίλου 25, Άνω Πόλη, τηλ. 2313 318269 και 2313 318271, email: thesikarta_c@thessaloniki.gr).

Σημειώνεται ότι χορηγείται μόνο μία κάρτα στάθμευσης μόνιμου κατοίκου ανά κύρια κατοικία, την οποία δικαιούνται οι κάτοχοι επιβατικών ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.). Η άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και το δίπλωμα οδήγησης θα πρέπει να αναγράφουν το όνομα του ιδιοκτήτη ή του μισθωτή της κύριας κατοικίας.

Η κάρτα στάθμευσης μόνιμου κατοίκου ισχύει έως τη λήξη του ημερολογιακού έτους για το οποίο έχει εκδοθεί.

Αναλυτικά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε περίπτωση αίτησης :

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

 • Αίτηση έκδοσης κάρτας μόνιμου κατοίκου (χορηγείται από την υπηρεσία ή από το thesi.gr)
 • Ε1 τελευταίου έτους (εκτύπωση όλων των σελίδων µε σβησμένα τα οικονομικά στοιχεία) µε το οποίο ταυτοποιείται αν η κύρια κατοικία είναι ιδιόκτητη ή παραχωρηµένη
 • Ε9 όπου δηλώνεται το ακίνητο κύριας κατοικίας, όταν πρόκειται για ιδιόκτητο, ή το μισθωτήριο συμβόλαιο σε ισχύ, αν πρόκειται για μισθωμένη κατοικία (εκτύπωση από την εφαρμογή TAXISnet) (Απόφαση Α.Α.∆.Ε.-Υπ.Αριθ. Α.1139 -ΦΕΚ2269/Β/13-6-2020)
 • Σε περίπτωση φιλοξενίας (μεταξύ γονέων και παιδιών και μεταξύ αδελφών) επιπρόσθετα προσκομίζεται μαζί µε το Ε1 του φιλοξενούμενου το Ε1 και το Ε9 του φιλοξενούντα, µε τα οποία αποδεικνύεται η ίδια κύρια κατοικία εντός των ορίων της αντίστοιχης Κοινότητας ή της καθορισμένης ζώνης για την οποία υποβάλλεται η αίτηση
 • Σε περίπτωση δωρεάν παραχώρησης του ακινήτου προσκομίζεται το Ε1 του αιτούντος και επιπρόσθετα το Ε2 και το Ε9 του ιδιοκτήτη του ακινήτου που παραχωρεί το ακίνητο
 • Ταυτότητα ή διαβατήριο σε ισχύ (φωτοτυπία)
 • Άδεια κυκλοφορίας Ε.Ι.Χ. ( φωτοτυπία)
 •             Άδεια οδήγησης σε ισχύ
 • Τελευταίος λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, όπου βεβαιώνεται το οικιακό τιμολόγιο (φωτοτυπία)

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΚΑΡΤΑΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

 • Αίτηση ανανέωσης (χορηγείται από την υπηρεσία ή από το thesi.gr)
 • Ε1 τελευταίου έτους (εκτύπωση όλων των σελίδων με σβησμένα τα οικονομικά στοιχεία)

ΑΛΛΑΓΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ

 • Αίτηση αλλαγής οχήματος (χορηγείται από την υπηρεσία ή από το thesi.gr)
 • Άδεια κυκλοφορίας του νέου οχήματος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ