Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εκδηλώσεις της ΠΚΜ στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η τέλεση των δοξολογιών στις έδρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως οι καταθέσεις στεφάνων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και  υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ως εκ τούτου, κατά τη φετινή επέτειο της Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, οι εξής εκδηλώσεις:

α) 10.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, θα εκφωνηθεί ομιλία από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σωτήριο Μπάτο.

β) 11.00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Εθνικών Ευεργετών (εντός της Δ.Ε.Θ., Νότια Πύλη Χ.Α.Ν.Θ., έμπροσθεν του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης) από τους:

  • Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης,
  • Εκπρόσωπο Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων
  • Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού,
  • Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης,
  • Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,
  • Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,
  • Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση.

Επισημαίνεται ότι οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 59852/21-9-2020 έγγραφο του Τμήματος Ποιότητας και Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εσωτερικών, με σχετικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, ομιλία που θα εκφωνηθεί μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και όποιο νομικό πρόσωπο επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση, όπως ορίζεται στα άρθρα 2 και 3 του Π.Δ. 1/2007 και τις ισχύουσες διατάξεις περί προβαδίσματος.

Σημειώνεται ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιείται από έναν μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου, ο οποίος θα παρευρίσκεται στο μνημείο τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ