Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στο Αριστοτέλειο ο πρώην Πρόεδρος της Ρουμανίας Emil Constantinescu

Με τον πρώην Πρόεδρο της Ρουμανίας και νυν Πρόεδρο του Institutefor Advanced Studiesin Levant Cultureand Civilization (ISACCL) της Ρουμανίας, EmilConstantinescu, συναντήθηκαν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 οι Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ.

 

Τον πρώην Πρόεδρο της Ρουμανίας υποδέχθηκαν στην Πρυτανεία του Αριστοτελείου ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Στ. Κωβαίος.

 

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διερεύνηση τρόπων συνεργασίας και σύμπραξης μεταξύ του Ινστιτούτου και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Αθανάσιος Σέμογλου, και η Γενική Διευθύντρια του ISACCL, LuizaNita.

 

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ δήλωσε ότι «η προσέγγιση του Αριστοτελείου από το ISACCL της Ρουμανίας αποτυπώνει για μία ακόμη φορά τη φήμη και το κύρος του Πανεπιστημίου μας διεθνώς. Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι όταν φορείς από το εξωτερικό επιδιώκουν τη μεταξύ μας συνεργασία. Το Πανεπιστήμιό μας μπορεί να αναλάβει ακόμη πιο ενεργό ρόλο στον ακαδημαϊκό χάρτη των Βαλκανίων».

 

«Η συνάντηση αυτή αποτελεί ευκαιρία για να αναπτύξουμε συνεργασία με το συγκεκριμένο Ινστιτούτο, αλλά και να ενδυναμώσουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα της Ρουμανίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, θα συνδράμουμε στη δημιουργία ενός δικτύου επιστημόνων ως διαύλουεπικοινωνίας για τα ερευνητικά πεδία κοινού ενδιαφέροντος», σημείωσε ο κ. Κωβαίος.

 

Ο πρώην Πρόεδρος της Ρουμανίας και νυν Πρόεδρος του ISACCL, EmilConstantinescu, παρουσίασε στις Πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ τις δράσεις του Ινστιτούτου και τα έργα που υλοποιεί, δίνοντας έμφαση σε αυτό που αφορά την ανάδειξη της πολιτιστικής ιστορίας των Βαλκανίων. «Επιθυμούμε να καλλιεργήσουμε μια στενή συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, αναπτύσσοντας ένα δίκτυο επιστημόνων οι οποίοι θα συμπράττουν σε ερευνητικές πρωτοβουλίες», τόνισε ο κ.  Constantinescu, εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψή του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

 

Το Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 2017 στο Βουκουρέστι από τον πρώην Πρόεδρο της Ρουμανίας EmilConstantinescu ως Κέντρο Αριστείας της Παγκόσμιας Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Στόχος του είναι η μελέτη και ανάδειξη της πολιτιστικής ιστορίας της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και της κληρονομιάς του Βυζαντίου στη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Φωτογραφία:(από αριστερά) Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, ο πρώην Πρόεδρος της Ρουμανίας και νυν Πρόεδρος του ISACCL, EmilConstantinescu, και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Στ. Κωβαίος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ