Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
32.2 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
spot_img

Εργαστήρια Ρομποτικής για παιδιά από το Δήμο Θεσσαλονίκης

To Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco (DT&S,dts-center.com) στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Παιδείας ξεκινά για δεύτερη φορά στις 17 Οκτωβρίου, δύο Εργαστήρια Ρομποτικής για παιδιά.

Σε έναν ασφαλή και άνετο χώρο που υποστηρίζει την ανάπτυξη συνεργατικών δραστηριοτήτων, τα παιδιά θα δημιουργήσουν ηλεκτρομηχανολογικές κατασκευές-Ρομποτικές δημιουργίες. Θα λειτουργήσουν με βάση το STEM  (Science, Technology, Engineering, Mathematics) δημιουργώντας Καταπέλτες, Μηχανικά παιχνίδια, Ρολόγια, Τραμπάλες, Καρουσέλ, Γερανούς, Μηχανικά Ζώα, Αυτόματες γέφυρες, Αντισεισμικές κατασκευές, Αυτόματα parking, Έξυπνα χρηματοκιβώτια, Μηχανές μέτρησης βαρύτητας, Smart Cars, κτλ ό,τι θέλουμε και ό,τι φανταστούμε που μας απαλλάσσει από βαρετές, δύσκολες και επικίνδυνες εργασίες (=ρομπότ!) αυτό θα σχεδιάσουμε, θα κατασκευάσουμε και θα προγραμματίσουμε. Ναι, τα ίδια τα παιδιά, σε 100% δημιουργίες τους!

Τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν ως εξής :

  1. Ρομποτική 100: Για παιδιά από Β΄ έως και Ε΄ Δημοτικού.
    Κάθε Σάββατο (09:30 -11:00) και
  2. Ρομποτική 200: Για παιδιά από ΣΤ΄ Δημοτικού έως και Β΄ Γυμνασίου.
    Κάθε Σάββατο (11:30 -13:00)

Τα εργαστήρια θα αρχίσουν στις 17 Οκτωβρίου 2020 και θα ολοκληρωθούν τον Μάϊο του 2021. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η εξασφάλιση θέσης θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/robots/

Η έναρξη των εγγραφών θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020 έως τη συμπλήρωση των τμημάτων. Ο χώρος υλοποίησης των εργαστηρίων βρίσκεται στα Παλιά Δημοτικά Σφαγεία 26ης Οκτωβρίου 35.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης, αρμόδιος υπάλληλος Αν. Χασίδου, τηλ: 2313318663

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ