Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
23.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
spot_img

Ο Θεόδωρος Καράογλου στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Γιαννιτσών

“Το σάλπισμα της νίκης στη μάχη των Γιαννιτσών, που ήχησε στις 20 Οκτωβρίου 1912, στέλνει μήνυμα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας” επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, μετά το πέρας της Δοξολογίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 108 χρόνων από την απελευθέρωση των Γιαννιτσών κατά τον Α’ Βαλκανικό Πόλεμο.

Εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση ο κ. Καράογλου παρέστη στη Δοξολογία και στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο ηρώο των Γιαννιτσών.

Στο μήνυμά του για τα 108 χρόνια από την ημέρα διεξαγωγής της φονικότερης μάχης του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, ο κ. Καράογλου αναφέρει πως “η μάχη των Γιαννιτσών είναι η “μητέρα των μαχών” καθώς συνέβαλε καταλυτικά στο να “σπάσουν” τα δεσμά της σκλαβιάς που κρατούσαν δέσμια τη Θεσσαλονίκη περίπου πέντε αιώνες.

Το σάλπισμα της νίκης που ήχησε στις 20 Οκτωβρίου του 1912 στέλνει μήνυμα εθνικής ανάτασης και υπερηφάνειας.

Παράλληλα, μας υπενθυμίζει το χρέος τιμής που έχουμε προς όλους εκείνους που θυσιάστηκαν πριν 108 χρόνια για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι, αλλά και την ευθύνη να φανούμε αντάξιοι της βαριάς κληρονομιάς που μας κληροδότησαν.

Γνωρίζοντας την ένδοξη ιστορία μας στεκόμαστε επάξια στο μέλλον. Και εφόσον χρειαστεί είμαστε έτοιμοι να δώσουμε πειστικές απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και επιβουλεύονται την εθνική μας ανεξαρτησία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ