Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
14.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ομάδα αστυνομικών με παπάκια παρουσίασε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης

Μήνυμα μηδενικής ανοχής για όσους δεν τηρούν τα μέτρα περί μη διασποράς του Κορωνοϊού έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε χθες Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για να παρουσιάσει στους δημοσιογράφους τη δίκυκλη ΟΠΚΕ.

Ο Υπουργός θέλησε να γνωρίσει από κοντά τα μέλη της νεοσύστατης ομάδας και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο τους. Στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του αστυνομικού προσωπικού της Θεσσαλονίκης αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλει το Υπουργείο για την θωράκιση των συνόρων της χώρας και την πάταξη της λαθρομετανάστευσης.

Δεν θα δεχτούμε τους ανεύθυνους που παραβαίνουν τις οδηγίες των ειδικών

Ένα κεντρικό ζήτημα σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στην Ευρώπη και στον πλανήτη, είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας, η μάσκα υψώνει τείχη στον αόρατο εχθρό.

Όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι νοιάζονται για τον συνάνθρωπο, όσοι αγαπάνε την πόλη, φοράνε μάσκα.

Η Ελληνική αστυνομία είναι παρούσα στην αντιμετώπιση του Covid και κάνει χιλιάδες ελέγχους. Δεν έχουμε καμία διάθεση για αντιδικία με τους συμπολίτες μας, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε, έστω τους λίγους ανεύθυνους και ασυνείδητους που δημιουργούν τεράστια προβλήματα, παραβαίνοντας τις οδηγίες των ειδικών. Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη αυτόν τον μεγάλο επικίνδυνο εχθρό.

Ο πολίτης νιώθει κοντά του την Αστυνομία

Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, είμαστε παρόντες και στο κέντρο της πόλης για να αντιμετωπίσουμε την παραβατικότητα, αλλά και στις γειτονιές και στις συνοικίες, με τις περιπολίες της ΔΙΑΣ της ΔΡΑΣΙΣ. Ο πολίτης να νιώθει κοντά του την αστυνομία.

Θέλω να σας πως ότι είμαι περήφανος, γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ, βρίσκονται στις επάλξεις, καθημερνά, του αγώνα για να αισθάνεται ο Θεσσαλονικιός ασφαλής.

Σας παρουσιάζω σήμερα τη νέα μας υπηρεσία, η Δράση είναι μια δίκυκλη ταχεία ομάδα άμεσης επέμβασης πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας, η οποία θα προσθέσει αξία στην ασφάλεια της πόλης, της Θεσσαλονίκης.

Δεν πρόκειται να περάσει κανείς παράνομος στη χώρα

Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, έχουν προστεθεί 277 νέοι αστυνομικοί, προσθέτοντας αποτελεσματικότητα στις υπηρεσίες και στις δράσεις που σχετίζονται με το μεταναστευτικό.

Εδώ και λίγους μήνες επί της Εγνατίας Οδού στον δήμο Βολβής, και στον δήμο Δέλτα ο οποίος είναι δήμος με πολλές δομές προσφύγων και μεταναστών, δρουν 50 νέοι αστυνομικοί οι οποίοι είναι συγκροτημένοι σε ομάδες πρόληψης και καταστολής της εγκληματικότητας.

Έχουν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό και διαχειρίζονται το μεταναστευτικό  και αποτελούν ένα σκληρό εργαλείο ελέγχου.

Σήμερα λοιπόν ο Έβρος μετατρέπεται σε μια διαρκή πολιτική φύλαξης όπου ήδη κατασκευάζεται ο φράχτης που προστατεύει, ήδη κατασκευάζεται το έργο ηλεκτρονικής επιτήρησης των συνόρων με θερμικές κάμερες και ραντάρ.

Ήδη σήμερα αναλαμβάνουν οι 400 νέοι συνοριοφύλακες.

Σας ανακοινώνω, λοιπόν, σήμερα, προχωράμε στην πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στη Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων οι 800 θα τοποθετηθούν στον Έβρο, 100 στη Ροδόπη και 100 στην Καβάλα, ώστε να συγκροτήσουμε και μια δεύτερη γραμμή άμυνας για να είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της και τις περιοχές που είναι πολύ ευαίσθητες.

Δεν πρόκειται να περάσει κανείς παράνομος στη χώρα, παρά μόνο αυτοί, που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο έχουν τη δυνατότητα αιτήματος ασύλου.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που θαλάσσια και χερσαία σύνορα φυλάσσονται τόσο αποτελεσματικά.

πηγή: thestival

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ