Ο προγραμματισμός του θεάτρου Αμαλία

Ο προγραμματισμός του θεάτρου Αμαλία

Το επικαιροποιημένο πρόγραμμα παραστάσεων μέχρι το τέλος του έτους ανακοίνωσε το Θέατρο Αμαλία. Όπως περιγράφουν οι υπεύθυνοι, δίνουν αγώνα για να την ύπαρξη του θεάτρου στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας. Ειδικότερα, αναφέρουν: “Αναμφισβήτητα ζούμε σε δίσεκτα χρόνια! Κάθε προγραμματισμός, κάθε προσπάθεια προγραμματισμού εκ προοιμίου είναι καταδικασμένη. Η καθημερινότητα μας δυστοπική γεμάτη καταθλιπτικά σενάρια. Γι το αύριο ούτε λόγος να γίνεται… Σε τούτο το φοβικό τοπίο καλούμαστε εμείς  που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ασχολούμαστε με τον πολιτισμό, εν προκειμένω με το θέατρο να μπούμε στη διαδικασία να οργανώσουμε έναν καλλιτεχνικό προγραμματισμό για τους ένα δύο επόμενους μήνες. Ένα προγραμματισμό που να έχει να κάνει με τη μεταφορά παραστάσεων από το λεκανοπέδιο, την προσέλκυση τοπικών δημιουργών για να τολμήσουν να υλοποιήσουν το ανέβασμα παραστάσεων, με το βλέμμα προσηλωμένο στους επιδημιολογικούς χάρτες και τις διακυμάνσεις τους. Με την ελπίδα ότι αυτοί δεν θα αλλάξουν και αυτή την εβδομάδα επίπεδο, προς το χειρότερο και την ελπίδα επίσης, αν και αμυδρή, ότι η συντεταγμένη πολιτεία θα αντιληφθεί ότι χρειαζόμαστε επειγόντως τη συμπαράσταση της. Την άμεση όμως συμπαράστασή της! Για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε, γιατί η πανδημία, τι στο διάολο, κάποια στιγμή θα νικηθεί. Το ζητούμενο όμως είναι να μπορούμε να υπάρχουμε και τότε!

Σ’ αυτό το κλίμα το θέατρο ΑΜΑΛΙΑ, δίνει τον δικό του αγώνα. Έναν αγώνα γεμάτο υπερβάσεις ουτοπικό θα τον χαρακτήριζα, αν θα θέλαμε να ήμασταν ρεαλιστές. Δεν θέλουμε  όμως, προτιμάμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, κάπου διαβάσαμε  ότι η « ζωή είναι 10% το τι σου συμβαίνει και 90% το πώς αντιδράς εσύ σε αυτό». Και η αντίδραση η δικιά μας είναι ο παρακάτω προγραμματισμός του θεάτρου μας. Έστω και με τη χωρητικότητα στο στριμώκολο 30% για την ώρα. Αλλά όπως λέει και η παροιμία «και 100 καλοί χωράνε»!!”.

 

 1. «Ο Κάτω Παρθενώνας» του Μηνά Βιντιάδη

 

Αλήθεια εσείς τι θα κάνατε αν είσαστε ένας πρώην επιτυχημένος χρηματιστής λίγο πριν την απόλυτη οικονομική κατάρρευση; Σίγουρα όχι αυτό που έκανε ο ήρωας της δικής μας ιστορίας, που προσέλαβε έναν άστεγο-πλανόδιο βιβλιοπώλη-για να τον σκοτώσει προκειμένου να γλυτώσει τον εξευτελισμό…….

 

Το  έργο του Μηνά Βιντιάδη «Κάτω Παρθενώνας», που ανέβηκε τον Οκτώβριο του 2015 με επιτυχία στο ΚΘΒΕ, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για δύο «μοναδικές» παραστάσεις.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: Μηνάς Βιντιάδης-Σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη-Σκηνογραφία-Κοστούμια: Γιώργος Λιντζέρης-Φωτισμοί: Βασίλης Κλωτσοτήρας-Μουσική: Orestis-Ερμηνεύουν: Λεωνίδας Κακούρης & Χρήστος Σαπουντζής.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Σάββατο 31 Οκτωβρίου, ώρα 21.00 & Κυριακή 1 Νοεμβρίου, ώρα 20.00.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος, 13 ευρώ μειωμένο( φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ). Εισιτήρια προπωλούνται.

 

 1. «Οι 100 ρόλοι που δεν πρόλαβα να παίξω» stand up comedy με τον Δημήτρη Φραγκιόγλου.

 

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό μονόλογο γεμάτο χιούμορ, αυτοσαρκασμό και υπαρξιακό προβληματισμό στον οποίο ο ήρωας της παράστασης (Δημήτρης Φραγκιόγλου) μετά από πολλά χρόνια πορείας στο θέατρο αποφασίζει να κάνει μία παράσταση στην οποία θα ερμηνεύσει τους 100 ρόλους που δεν πρόλαβε ως τώρα. Όμως μια σειρά από «αναπάντητα ερωτήματα» που κατακλύζουν το μυαλό του, τον σαμποτάρουν….

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενα: Δημήτρης Φραγκιόγλου, Μαργαρίτα Γερογιάννη, Χριστίνα Παπαδάκη-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μακαλιάς- Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης-Ερμηνεία: Δημήτρης Φραγκιόγλου

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, ώρα 21.00 & Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, ώρα 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ μειωμένο( φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ). Εισιτήρια προπωλούνται.

 

 1. «Ο Αμερικάνος» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

 

Ο «Αμερικάνος» είναι μια συναρπαστική ιστορία αγάπης και ξενιτιάς, ίσως η πιο συγκινητική ιστορία του Παπαδιαμάντη, που παίζεται αδιαλείπτως εδώ και 11 χρόνια σε όλη την Ελλάδα. Είναι η ιστορία της μετανάστευσης , μια ιστορία αφάνταστα διαχρονική και τόσο επίκαιρη ακόμα και σήμερα. Με τη συνδρομή της μουσικής και των ήχων η ιδιόρρυθμη ντοπιολαλιά του Σκιαθίτη συγγραφέα μας μεταφέρει τα αδιέξοδα και τα αμέτρητα προσωπικά και οικογενειακά δράματα που γνώρισε η Ελλάδα εκείνης της εποχής. Που προφανώς γνωρίζουν και σήμερα οι απανταχού πρόσφυγες και μετανάστες.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης-Σκηνοθεσία-Φωτισμοί-Θανάσης Σαράντος-Μουσική σύνθεση: Λάμπρος Πηγούνης-Σκηνική επιμέλεια: Λίνα Μότσιου-Φωτογραφία: Μαριλένα Σταφυλίδου, Τάσος Θώμογλου-Ερμηνεία: Θανάσης Σαράντος-Μουσικός επί σκηνής: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Σάββατο 7 Νοεμβρίου, ώρα 21.00 & Κυριακή 8 Νοεμβρίου, ώρα 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ μειωμένο( φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ). Εισιτήρια προπωλούνται.

 

 1. «Ρεμπέτικο γένους …..Θηλυκού»

 

Μουσικοθεατρική παράσταση για τη ζωή 10 σπουδαίων γυναικών του ρεμπέτικου, για τη ζωή και τα τραγούδια που σημάδεψαν τη καριέρα τους σ αυτό!

Η βιρτουόζος του μπουζουκιού Αργυρώ Κεραμιδά, παρουσιάζει με τον δικό της τρόπο, 10 πορτρέτα σπουδαίων γυναικών που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στη πορεία του ρεμπέτικου τραγουδιού στη χώρα μας. Πρόκειται για τη Ρόζα Εσκενάζυ, την Ιωάννα Γεωργακοπούλου, τη Στέλλα Χασκήλ, τη Σοφία Καρίβαλη, την Άννα Χρυσάφη, την Αγγέλα Παπάζογλου, τη Μαρίκα Παπαγκίκα, τη Ρίτα Αμπατζή, τη Μαρίκα Νίνου και τη Σωτηρία Μπέλλου.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Μίνωας-Ερεύνα, κείμενα, σολίστ στο μπουζούκι & tanbur, ενορχήστρωση: Αργυρώ Κεραμιδά-Κιθάρες, κλασική & jazz blues: Παύλος Γεωργιάδης-Ερμηνεία τραγουδιών & percussion: Δέσποινα Παγιούλα

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις:  Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, ώρα 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ μειωμένο( φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ). Εισιτήρια προπωλούνται.

 

 1. « Η Κυρά της Ρω» του Γιάννη Σκαραγκά

Στον ομώνυμο ρόλο η εξαιρετική Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Μία παράσταση εμπνευσμένη από τη ζωή της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της σπουδαίας αυτής Ελληνίδας, που έγινε γνωστή ως «Κυρά της Ρω», από το όνομα της βραχονησίδας στην οποία και έζησε μόνη από τη περίοδο του Β Παγκόσμιου Πολέμου μέχρι τα βαθιά της γεράματα. Μετά τη Τουρκική εισβολή στη Κύπρο, το 1974, η Δέσποινα Αχλαδιώτη έγινε μια ηρωική φυσιογνωμία, ένα αέναο σύμβολο άδολης πατριωτικής έκφρασης. Η «Κυρά της Ρω» είναι μια εμβληματική παράσταση, σημείο αναφοράς για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται να βρουν την θέση τους σ ένα κόσμο χωρίς μνήμη και χώρο γι αυτές.

 

Το έργο παρουσιάστηκε σε διαφορετικές παραστάσεις και εκτός Ελλάδας, στη Κύπρο, στις Η.Π.Α και την Αυστραλία. Η παράσταση παρουσιάζεται  σε νέα σκηνοθετική προσέγγιση από τον Σταύρο Λίτινα και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: Γιάννης Σκαραγκάς-Σκηνοθεσία, σκηνικά, κουστούμια: Σταύρος Λίτινας–Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου-Μουσική, σχεδιασμός ήχου: Φωτεινή Μπαξεβάνη-Ερμηνεία: Φωτεινή Μπαξεβάνη. Τα τραγούδια της παράστασης τραγουδάει η Βιολέτα Ίκαρη

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Σάββατο 14 Νοεμβρίου, ώρα 21.00 & Κυριακή 15 Νοεμβρίου, ώρα 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ μειωμένο( φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ). Εισιτήρια προπωλούνται

 

 1. « Με τις μέλισσες ή με τους λύκους»

Η σκηνική πράξη «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους», συνιστά την καλλιτεχνική απόδοση της αγόρευσης του Θανάση Καμπαγιάννη, στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής. Ο Θανάσης Καμπαγιάννης, με την τεράστια επιτυχία του ίδιου και των συναδέλφων του στην δίκη που ολοκληρώθηκε αυτές τις μέρες, τεκμηρίωσε την ενοχή της εθνικοσοσιαλιστικής οργάνωσης, έπεισε το δικαστήριο για την παράνομη δράση της και φώτισε την ύπαρξη δύο κόσμων: Από τη μία ο κόσμος της ακραίας βίας των ισχυρών, του ρατσισμού, του μίσους και από την άλλη ο κόσμος της αλληλεγγύης, του αγώνα και της συντροφικότητας.

Παράλληλα με την ολοκλήρωση της υπόθεσης στην πραγματική αίθουσα του δικαστηρίου, το έργο «Με τις μέλισσες ή με τους λύκους» παρουσιάζεται ως μία σκηνική ανάγνωση, με τον ήχο οργανωμένο σε μουσική και το λόγο του Θανάση Καμπαγιάννη, μέσα από την ερμηνεία του ηθοποιού Γεράσιμου Γεννατά, να αποκαλύπτει τις φρικαλεότητες που διέπραξε η οργάνωση από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα.

Την ίδια στιγμή, δύο μουσικοί επί σκηνής, διαλέγονται με τον ηθοποιό συνθέτοντας το πάζλ της αφήγησης. Το κοινό, όπως και οι δικαστές της υπόθεσης, καλείται να διαλέξει, με ποιους είναι; Με τις μέλισσες ή με τους λύκους;

Η αγόρευση του Θανάση Καμπαγιάννη εκδόθηκε τον Φεβρουάριου του 2020 και κυκλοφορεί με τον τίτλο Με τις Μέλισσες ή με τους Λύκους από τις εκδόσεις Αντίποδες.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Ερμηνεία: Γεράσιμος Γεννατάς- Μουσική: Παύλος Κατσιβέλης, Γιώργος Χανός-Σκηνοθετική επιμέλεια: Δανάη Λιοδάκη-Σκηνογραφική επιμέλεια: Νικόλας Κανάβαρης- Δραματουργική επεξεργασία: Λυδία Λιοδάκη, Δανάη Λιοδάκη-Φωτογραφίες: Μαριάννα Στεφανίτση- Διεύθυνση παραγωγής: Φοίβος Πετρόπουλος-Σχεδίαση αφίσας: Πέτρος Βούλγαρης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις: Σάββατο 21 Νοεμβρίου, ώρα 21.00 & Κυριακή 22 Νοεμβρίου, ώρα 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ μειωμένο( φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ). Εισιτήρια προπωλούνται

 

 1. Ουρανός Κατακόκκινος – Σε σας που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη

Με την σπουδαία Λύδια Κονιόρδου σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή.  Η παράσταση απέσπασε τα υμνητικά σχόλια των κριτικών και την επιβράβευση του κοινού.

«Ακούστε με καλά… Εσείς απ όλα τα μέρη του κόσμου… δέκα χρόνια για το τίποτα… εγώ δεν θέλω να είμαι μέσος όρος… τίποτα από ότι έχουν αυτοί δεν με συγκινεί…εγώ… κάνω τη δική μου επανάσταση… η ψαλίδα ανοίγει… οι φτωχοί θα γίνουν φτωχότεροι… με παράτησαν αβοήθητη…με ανάγκασαν να διαλέξω ανάμεσα σε δυο παιδιά… Πειράζει που μιλάω για τα προσωπικά μου;»

Τρεις γυναίκες. Η Σοφία, η Σοφία Αποστόλου, η Έλσα. Τρεις προσωπικές ιστορίες. Ζωές στοιβαγμένες μέσα σε διαμερίσματα. Το προσωπικό που γίνεται καθολικό. Παρέλαση. Υδρορροές. Θόρυβοι. Τρεις γυναίκες που θα συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν και θα προσπαθήσουν να ενταχθούν σ ένα μέλλον.

Εξόριστες, μετέωρες, σ ένα πουθενά….

Απόσπασμα κριτικής από την Ματίνα Καλτάκη στην lifo.

«Η Λούλα Αναγνωστάκη απέδωσε τμε εντυπωσιακή δραματουργική εμβρίθεια και οξυδέρκεια αυτό που θα ακολουθούσε, αυτό που συμβαίνει σήμερα. Η Λυδία Κονιόρδου, ερμηνεύοντας τον λόγο της Αναγνωστάκη, προσφέρει την έμπρακτη απόδειξη πολλών εξ όσων έχει γράψει ο master Πίτερ Μπρουκ. Ένα μάθημα υποκριτικής στον άδειο χώρο.»

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία-Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής- Ερμηνεία: Λυδία Κονιόρδου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις:  Σάββατο 28 Νοεμβρίου, ώρα 21.00 & Κυριακή 29 Νοεμβρίου, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος, 13 ευρώ μειωμένο( φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65, ΑΜΕΑ). Εισιτήρια προπωλούνται.

 1. Ο ΚΗΠΟΣ του Bruce Gooch

Πόσο βαθιά μπορεί να είναι η ανάγκη του ανθρώπου για αγάπη, για συντροφικότητα, για πλήρη αποδοχή; Μπορούν δυο φαινομενικά αντίθετες προσωπικότητες να βρουν ο ένας στον άλλον το πρόσωπο που έψαχναν σε  όλη τους την ζωή; Η διαδρομή που πρέπει να διανύσουνε μεγάλη. Στην «ξηρή» ζωή των δυο ηρώων, ο κήπος είναι μια όαση. Εκεί θα συναντηθούν, εκεί θα προσπαθήσουν να αρθρώσουν μια κοινή γλώσσα. Ο κήπος μετατρέπεται σε ένα τόπο διαπραγμάτευσης με τον άλλον, προπαντός όμως με τον ίδιο του τον εαυτό.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο: Bruce Gooch, Μετάφραση: Κάτια Σπερελάκη, Σκηνοθεσία : Δημήτρης Μυλωνάς,  Φωτισμός: Γιώργος Αγιαννίτης, Σκηνικά- κουστούμια: Λήδα Σπερελάκη, Αγγελική- Αθανασιάδου, Βοηθός σκηνοθέτη: Βικύ Παναγιωτοπούλου,  Β΄Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Καρανικόλας. Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας, Επιμέλεια κίνησης και χορογραφίες : Χρυσίης Λιατζιβίρη

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις:  Δευτέρα 30 Νοεμβρίου & Τρίτη 1 Δεκεμβρίου, ώρα 21.00 Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος, 13 ευρώ

 1. TO KIBΩΤΙΟ του Άρη Αλεξάνδρου

Στα τέλη του Ελληνικού εμφυλίου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει να μεταφέρει περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες την διοίκηση του δημοκρατικού στρατού. Στην διάρκεια αυτή της αυτοκτονικής αποστολής, σώζεται τελικά ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος κατορθώνει να παραδώσει  το κιβώτιο. Εκεί διαπιστώνεται πως αυτό είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του, ως δολιοφθορέας. Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητα του ο ήρωας αρχίσει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής του. Το «Κιβώτιο» είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της νεοελληνικής λογοτεχνίας.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας: Άρης Αλεξάνδρου, Σκηνοθέτης : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου., Σκηνογραφία: Διονύσης Μανουσάκης, Μουσική: Γιώργος Νινιός, Ερμηνεύει : Φώτης Μακρής

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις:  Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου  & Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, ώρα 21.00 Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος,

 1. ‘Το μόνον της ζωής του ταξείδιον’ του Γεωργίου Βιζυηνού

 

Σε μια προσπάθεια προσέγγισης αξιόλογων κειμένων της Ελληνικής Γραμματείας του 19ου αιώνα παρουσιάζεται σε θεατροποιημένο μονόλογο το διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού ‘’Το μόνον της ζωής του ταξείδιον’’

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία- προσαρμογή κειμένου : Βουδούρης Νίκος, Μελέτη για τον Βιηζυνό : Κωνσταντίνος Παμπούκης Βοηθός σκηνοθέτη- Ψηφιακή υποστήριξη: Σοφία Νίνου, Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Ρωμούδης. Ερμηνεία : Βασίλης Βασιλείου, Αφηγητής: Κωνσταντίνος Παμπούκης

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις:  Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου  & Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ γενική είσοδος

 

 1. Σε αυτόν τον τόπο όλες οι ιστορίες είναι αληθινές» από την ομάδα Καλλιτεχνών, Kαρνάβαλοι του Χώρου και του Χρόνου.

Κανένας Θεός καμία φύση κανένα σύμπαν δε θα άφηνε μόνο του τον άνθρωπο χωρίς την αγάπη εναντίον του θανάτου η που θα αγαπάμε η που θα πεθαίνουμε λοιπόν παραδόξως ο μόνος δρόμος για την αθανασία είναι ο θάνατος από αγάπη η θυσία που αθανατίζει είναι ο Σταυρός (Κώστας conie Ισαακίδης)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Κώστας conie Ισαακίδης
Ηθοποιοί: Σαββίνα Ρωμανού, Σοφοκλής Κείσαρης, Βασιλική Γιαννακού, Ελισάβετ Βασλή, Αθανασία Καρανικόλα, Κατερίνα Μουράτογλου, Μαρία Σαραπτσή, Ελευθερία Μαϊστράλη, Μαρία Παπά, Θεμιστοκλής Μαλεσάγκος, Γιώργος Milo Κάρτσακλας, Κωνσταντίνος Χαμπλάς

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις:  Από Τετάρτη 11/11 και για πέντε ακόμα παραστάσεις στις 13, 18, 20, 25, 27/11, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ (φοιτητικό-ανέργων, άνω των 65)

 1. «O άλλος» του Florian Zeller

Εκείνος, εκείνη και ο άλλος. Μία «υποθετικά» καθημερινή ιστορία που αμφισβητεί τον εαυτό της ισορροπώντας ανάμεσα στην πραγματικότητα και το φανταστικό.

 

Ποιους κανόνες πρέπει να ακουλουθήσει το ζευγάρι για να μην καταστρέψει τη σχέση του; Πόσο «μαζί» πρέπει να ζει για να είναι για πάντα μαζί; Πρέπει να λένε αλήθειες; Πόσο θα συνεχίσει να αγαπάει ο ένας τον άλλον μετά από κάποια χρόνια όταν η οικειότητα φέρει ρωγμές και το ειρωνικό χιούμορ αντικαταστήσει το αυθόρμητο πείραγμα; Τι θα μπορούσε να γίνει εάν… βρισκόταν η ιδανική ισορροπία ανάμεσα στον κυνισμό και τον ρομαντισμό και αν οι σχέσεις δεν είναι απαραίτητα καταδικασμένες; Πόσο μπορεί να πληγώσει εκείνος εκείνην και πόσο εκείνη, εκείνον; Πόσο άγρια μπορεί να γίνει μία σχέση αγάπης αν η αλήθεια ειπωνόταν άφοβα και η σταθερότητα δεν ήταν αυτοσκοπός;

Και αν τελικά φανεί «ο άλλος»; Θα είναι κάποιος ξένος ή μήπως ένας άλλος εαυτός;

Και τι θα είναι πιο τρομακτικό; Να είσαι μόνος με τον εαυτό σου ή μήπως με έναν άλλον;

 

Μία ιστορία για το παράδοξο των σχέσεων, των σκέψεων, της φθοράς, της απιστίας και του αγνώστου «άλλου».

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μετάφραση: Νίκος Γιαλελής ,Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου, Σκηνικά: Alexander Gunnarsson, Κοστούμια : Μάριος Ράμμος , Πρωτότυπη Μουσική: Χριστίνα Κωστέα & Θάνος Καραγεωργίου , Σχεδιασμός Φωτισμών και Ήχου: Κωστής Μουσικός , Βοηθός Σκηνοθέτη: Φάνης Μιλλεούνης , Υπεύθυνη Παραγωγής: Όλγα Γουναρά, Φωτογραφίες : Ελίνα Γιουνανλή , Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κωνσταντίνος Κάππας, Μαριάννα Πολυχρονίδη.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παραστάσεις:  Δευτέρα 4  & Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ γενική είσοδος, 13 ευρώ (φοιτητικό-ανέργων, άνω των 65)

 

 

Ωράριο Λειτουργίας Ταμείου: Καθημερινά 10.30-14.30 & 17.30-21.30

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 2310842509

 

Η προετοιμασία και πραγματοποίηση των παραστάσεων γίνεται με

την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων που συστήνει το

Υπουργείο Υγείας.