Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Επίσκεψη Κυμπουρόπουλου στο Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη

Τη λειτουργία ξεχωριστού γραφείου συνταγογράφησης στα δημόσια νοσοκομεία ως λύση στη μη τήρηση της νομοθεσίας εκ μέρους γιατρών- κυρίως των ΤΕΠ-  στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση αντιβιοτικών πρότεινε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, ψυχίατρος Στέλιος Κυμπουρόπουλος, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στο Ελληνικό Φαρμακευτικό Μουσείο.

Επιπλέον ανακοίνωσε ότι ήδη έχει αρχίσει στην Ευρώπη συζήτηση για την ενοποίηση των συνταγών φαρμάκων, που σημαίνει ότι αν μια συνταγή γραφτεί για παράδειγμα στην Ελλάδα, να μπορεί να εκτελεστεί και στη Γαλλία.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα σπάνια και εξαιρετικά εκθέματα που φιλοξενεί και χρονολογούνται από το 1900 και ακόμη παλαιότερα.

Τον υποδέχτηκαν η Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Άννα Σιδηροπούλου, ο Γραμματέας του Συλλόγου Γιώργος Κιοσές,o Ταμίας Μιχάλης Ζαννέτος και τα μέλη του Δ.Σ.κ.κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, Χαράλαμπος Σαρδέλης και Μιχάλης Βολώνης, καθώς και ο Έφορος του Μουσείου Νικόλαος Νικόλτσιος.

«Πρόκειται για ένα μουσείο που έγινε με μεράκι και εθελοντική εργασία. Σ’ αυτό εκτίθενται περισσότερα από 3.000 σπάνια αντικείμενα και κειμήλια, τα οποία προέρχονται από πολλές ιδιωτικές συλλογές, ενώ στόχος μας είναι να διασωθεί η κληρονομιά της φαρμακευτικής επιστήμης στην Ελλάδα», τόνισε, καλωσορίζοντας τον κ. Κυμπουρόπουλο, η Αντιπρόεδρος του ΦΣΘ, Άννα Σιδηροπούλου και πρόσθεσε «θα ήταν ευχής έργον να σας έχουμε αρωγό στην προσπάθειά μας να εμπλουτίσουμε, να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τον σημαντικό ρόλο του Ελληνικού Φαρμακευτικού Μουσείου».

Στη συνέχεια ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε για τις δράσεις που αναπτύσσει ο Σύλλογος με έμφαση στη δια βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών, αλλά και για τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Οκ. Κυμπουρόπουλος ζήτησε από το Δ.Σ. του ΦΣΘ να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ώστε μέσω και της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών να έχει άμεση ενημέρωση για ζητήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ