Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Αιμοδοσία Δήμου Παύλου Μελά και Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου» στο Γυμναστήριο 1ου Γυμνασίου – Λυκείου Ευκαρπίας

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεώργιος Παπανικολάου», την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020 και τις ώρες 9.00-12.30,  διοργανώνει αιμοδοσία στο Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου και του Λυκείου της Ευκαρπίας, στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού 1.

«Ότι ομάδα αίματος και αν είσαι, έλα να προσφέρεις αίμα και ζωή», αναφέρει η πρόσκληση του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Χαράς Αμανατίδου, που προτρέπουν  τους πολίτες να προσέλθουν σε μια διαδικασία που διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, ενώ η προσφορά της αξίζει μια ζωή, καθώς το αίμα είναι ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας που κάθε μέρα σώζει στην κυριολεξία τις ζωές συνανθρώπων μας. Το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται αλλά μόνο χαρίζεται και δεν πρέπει να λείψει σε κανέναν όταν θα έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Τις αιμοληψίες θα διεκπεραιώσει το εξειδικευμένο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό του Νοσοκομείου, με την υποστήριξη του Τμήματος Δομών υγείας και τρίτης ηλικίας του Δήμου Παύλου Μελά που έχει φροντίσει ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα αυστηρά μέτρα προστασίας για τον Covid-19, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών και του προσωπικού.

Μάλιστα έχουν προγραμματιστεί απολυμάνσεις του Γυμναστηρίου πριν και μετά την αιμοδοσία, για προληπτικούς λόγους, ενώ η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Παύλου Μελά θα συνδράμει στην καλύτερη οργάνωση της αιμοδοσίας.

Οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική  τους ταυτότητα, τον ΑΜΚΑ τους και να φορούν μάσκα.

 

Πληροφορίες

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 

2310 683254

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ