Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σε lockdown όλη η Ελλάδα από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου

Σε καθεστώς lockdown μπαίνει η χώρα από το Σάββατο στις 6 το πρωί και μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο έκτακτο διάγγελμά του, το μεσημέρι της Πέμπτης 5 Νοεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, πρόκειται για οριζόντιο καθεστώς αναστολής δραστηριοτήτων, κατά το οποίο επανέρχεται η αποστολή των πενταψήφιων sms, παραμένουν ανοιχτά τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, οι δομές υγείας και η διανομή φαγητού, ενώ σε αντίθεση με το πρώτο lockdown, θα παραμείνουν ανοιχτές και ορισμένες σχολικές βαθμίδες, δηλαδή τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα σχολεία ειδικής αγωγής.  Αντιθέτως, κλείνουν τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν με  τηλεκπαίδευση.

Παράλληλα, ανακοίνωσε τρία πρόσθετα οικονομικά μέτρα. Για όσους έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας για τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν οικονομική ενίσχυση 800 ευρώ αντί 534 ευρώ και πέραν του δώρου Χριστουγέννων, η οποία θα καταβληθεί αρχές Δεκεμβρίου, ενώ επεκτείνονται κατά δύο μήνες όλα τα επιδόματα ανεργίας που έληγαν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Ακόμη θα δοθεί εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι υπολογίζονται σε 130.000 περίπου δικαιούχους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ “ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ” – ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ