Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Οι επαγγελματίες εστίασης αντιδρούν στις διακοπές ρεύματος

Η #estiasigreece ως ο φορέας που εκπροσωπεί τα 50 πρωτοβάθμια σωματεία σε όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας με περισσότερα από 70.000 καταστήματα εστίασης και 350.000 εργαζόμενους, συμμετέχει ισότιμα στην διαβούλευση αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις εξόδου απ’ την μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση:

Δεδομένων των ακραίων-πρωτόγνωρων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί σήμερα στην αγορά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως είναι εξοργιστικό και συνάμα κοινωνικά απαράδεκτο να πραγματοποιούνται διακοπές σε κλειστά καταστήματα εστίασης κατά τη διάρκεια και του δεύτερου lock down. Δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτές αξιολογήσεις, όπως «για τις διακοπές ρεύματος λαμβάνεται υπόψη/συνεκτιμάται το συνολικό “προφίλ” του εκάστοτε πελάτη, όπως, η ιστορικότητα των πληρωμών του».

Θα σας θυμίσουμε την φράση του πρωθυπουργού πως «οι συνθήκες που βιώνει η χώρα είναι πολεμικές».

Σε αυτό το πλαίσιο και με την ανάλογη πολιτική βούληση, στηρίξτε ουσιαστικά επιχειρηματίες, που εδώ και εφτά μήνες είτε υπολειτουργούν είτε κλείνουν με κρατική εντολή.

Καμία διακοπή σε καταστήματα εστίασης όσο διαρκεί το lock down.

Το ίδιο και στην φυσική κατοικία των ιδιοκτητών, αφού υπάρχει αντικειμενική αδυναμία εργασίας λόγω της αναστολής.

Στο διάστημα που τα καταστήματα είναι κλειστά κανένας έναντι λογαριασμός και χρέωση μόνο της αξίας του ρεύματος.

Τα χρέη που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 να ρυθμιστούν τουλάχιστον σε 24 δόσεις και χωρίς την καταβολή προκαταβολής.

Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολες και ο κοινωνικός ρόλος της ΔΕΗ, δεν πρέπει να εξαντλείται σε διαφημιστικά σποτ, αλλά να αγγίξει έναν κλάδο με χιλιάδες πελάτες της, που καταρρέει.

#estiasigreece

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ