Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.2 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Συμμετρικά και Ασύμμετρα» του Δρ. Τίτου Χριστοφίδη

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), η Ψηφιακή Λέσχη Ανάγνωσης Δ.Α.Δ.Α. και η Διασπορική Λογοτεχνική Στοά Αυστραλίας  διοργανώνουν την ψηφιακή παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Δρα Τίτου Χριστοφίδη «Συμμετρικά και Ασύμμετρα» την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 και ώρα Ελλάδας 21:30΄

που θα προβάλλεται ζωντανά (livestreaming) μέσα από τη σελίδα Facebook του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:


Δρ Κώστας Κατσώνης,

Φιλόλογος, Συγγραφέας, Κριτικός, Αντιπρόεδρος ΦΙ.ΛΟ.ΠΟΛ.

Δρ Τίτος Χριστοφίδης,
Ποιητής, Οφθαλμίατρος, π. Υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας 

 

Δρ Ιωσήφ Σ. Ιωσηφίδης,
Πρόεδρος Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου και Αντιπρόεδρος ΣΠΕΚ

Συντονίζει η Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, Πρόεδρος του ΣΠΕΚ

Η παρουσίαση θα είναι διαθέσιμη την επόμενη ημέρα μέσα από το κανάλι YouTube και την ιστοσελίδα του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου.

 

Κριτική Προσέγγιση Έργου

 

Ο Γιάννης Βαρβέρης, Ελλαδίτης ποιητής της γενιάς του ’70, κριτικός, δοκιμιογράφος και μεταφραστής έγραψε στον Τίτο Χριστοφίδη: «Τα ποιήματα σας τα μαγνητίζει ένας εύρωστος στοχασμός φιλοσοφικής τάξης. Όμως όχι μόνον αυτό. Μέσα απ’ τις σκεπτόμενες εικόνες σας, αναδύεται πλούσιος λυρισμός που τον εκτρέφει γενναιόδωρα η δυναμική σας γλώσσα.»

Συνοπτικό Εργοβιογραφικό Σημείωμα του Δρα Τίτου Χριστοφίδη

 

Ο Τίτος Χριστοφίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό την 1η Αυγούστου 1944. Αποφοίτησε από το Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού το 1962, Πρακτικό Τμήμα με βαθμό Άριστα. Στην αποφοίτηση κέρδισε το βραβείο Νέων Ελληνικών του Γυμνασίου και στη συνέχεια το Πρώτο Βραβείο στη μνήμη Νίκου Νικολαΐδη του Δήμου Λεμεσού. Σπούδασε ιατρική στη Μόσχα. Εργάστηκε ως Νοσοκομειακός γιατρός στον κλάδο της Γενικής Ιατρικής και Τμήμα Πρώτων Βοηθειών μέχρι τον Φεβρουάριο 1974 όταν επελέγη για ενασχόληση με την Οφθαλμολογία. Το 1976 κέρδισε υποτροφία του Συμβουλίου της Ευρώπης για μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας. Απέκτησε το Δίπλωμα ειδικότητας στην Οφθαλμολογία από το Βασιλικό Κολέγιο Ιατρών του Λονδίνου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2007 στη θέση Διευθυντή Οφθαλμολογίας.

Διετέλεσε εκλεγμένος Πρόεδρος, (1997- 2001) της Οφθαλμολογικής Εταιρείας Κύπρου. Είχε ενεργό συνδικαλιστική δράση με αδιάλειπτη συμμετοχή για πολλά χρόνια στό εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης ιατρών ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης Λάρνακας και Ταμίας της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης επί σειρά ετών. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση της πολιτιστικής Οργάνωσης ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ και υπηρέτησε ως εκλεγμένος Πρόεδρος της και ακολούθως ένας εκ των συνιδρυτών και πρώτος Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιχορηγούμενου από το ΘΟΚ Θεατρικού Σχήματος « ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΑΛΑ» σαν αποτέλεσμα συγχώνευσης των Ερασιτεχνικών Θεατρικών Ομίλων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ» και « ΚΥΚΛΟΣ». Πολύχρονη συμμετοχή στο Δ.Σ. της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) ως εκπρόσωπος σωματείου ΑΛΚΗ. Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου ΑΛΚΗ Λάρνακας 1992-1997. Στη διάρκεια της προεδρίας του κ. Γιώργου Βασιλείου διορίστηκε μέλος του Δ.Σ. του ΡΙΚ. Με τη δημουργία της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας ο Δρ. Τίτος Χριστοφίδης επελέγη παγκύπρια ως ένα από τα πρώτα τρία μέλη κοινής αποδοχής ως ενεργό μέλος του Δ.Σ. της στα πρώτα τέσσερα χρόνια. Από την 1η Αυγούστου 2003 διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο επί Προεδρίας Τάσσου Παπαδοπούλλου Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για δύο συνεχόμενες τριετείς θητείες. Με την εκλογή στην προεδρία του κράτους του Δημήτρη Χριστόφια το 2008 διορίστηκε στη θέση του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω 2008 – 2013. Το 2016 συμπλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών και απέκτησε το δίπλωμα Νομικού LLB Honors από το Πανεπιστήμιο UWE BRISTOL.

Στη συνέχεια, το 2018 συμπλήρωσε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπoυδών και απέκτησε τον τίτλο του Μάστερ στα Νομικά LLM από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Υπερασπίστηκε διατριβή με το Νομικό-Ιατρικό Θέμα «A LEGAL APPROACH OF PATENTING OF BIOPHARMACEUTICALS & BIOSIMILARS: CRITICAL ANALYSIS» Για σειρά πολλών χρόνων υπήρξε τακτικός εβδομαδιαίος συνεργάτης καθημερινής .εφημερίδας «ΧΑΡΑΥΓΗ» διατηρώντας προσωπική στήλη με κείμενα γενικότερου πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος. Είναι μέλος του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. Ασχολείται με την ποίηση και έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: ΠΡΟΣΜΟΝΗ, ΑΣΚΑΡΔΑΜΥΚΤΙ, ΦΥΛΛΟ ΑΠΟΡΙΑΣ. Είναι νυμφευμένος με τη Βέρα Χριστοφίδου και έχουν δύο παιδιά, την Έμιλη (Ειδικό Οδοντίατρο Ορθοδοντικό) και το Γιώργο (Δικηγόρο – Νομικό) και τέσσερα εγγόνια τον Εμίλιο, Μιχάλη, Τωνιούλλα και Τίτο.

“Συμμετρικά και Ασύμμετρα”
Δρ Τίτος Χριστοφίδης

Σειρά Έργων Ποίησης ΣΠΕΚ Αρ.2
Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας ΚύπρουΕκδόσεις Αρχύτας – A’ Έκδοση
Διαστάσεις: 14Χ20,5 εκ.
ISBN: 978-618-5410-42-1
Σελ. 94, Τιμή: 14€
Διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ