Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

ΚΔΑΠ Δήμου Θέρμης: «Τα λέμε από το σπίτι» με δημιουργική «τηλε – απασχόληση»

Από το σπίτι «τα λένε» παιδιά και εκπαιδευτικοί των τμημάτων ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης οι οποίοι συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους μέσω τηλε-εκπαίδευσης. Η εκπαιδευτική δράση των ΚΔΑΠ των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής είναι, πλέον, σε πλήρη εξέλιξη, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας για τη συνέχιση των μαθημάτων της δημιουργικής απασχόλησης.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της οργανωτικής διαδικασίας, κατά την οποία ενημερώθηκαν γονείς και μαθητές των τμημάτων των ΚΔΑΠ των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Θέρμης, ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα το πρόγραμμα της τηλε-απασχόλησης  εξασφαλίζοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να συνεχίσουν χωρίς κενά την ενασχόληση τους στα αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν.

Έτσι, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα τηλε-απασχόλησης των ΚΔΑΠ  με τίτλο «Τα λέμε από το σπίτι» τα παιδιά μπορούν να συνεχίσουν να ζουν κομμάτια της καθημερινότητας τους, να παρακολουθούν μαθήματα του ενδιαφέροντός τους, ενώ παράλληλα γεμίζουν τις ώρες τους δημιουργικά.

Για την παρακολούθηση των μαθημάτων χρησιμοποιούνται οι πλατφόρμες Zoom και e-me. Μέρος στις διαδικτυακές, αυτές συναντήσεις μπορούν να πάρουν και παιδιά τα οποία δεν έχουν εγγραφεί ακόμη σε κάποιο από τα τμήματα των ΚΔΑΠ, αρκεί οι γονείς τους να στείλουν ένα αίτημα στο kkpf@thermi.gov.gr με στοιχεία γονέα (όνομα, τηλέφωνο, ηλικία παιδιού, σχολείο που πηγαίνει, και τη κατοικίας). Το πρόγραμμα της τηλε-εκπαίδευσης «βγαίνει» σε εβδομαδιαία βάση και περιλαμβάνει μαθήματα ρομποτικής, εικαστικών, αγγλικών, ορθή χρήση διαδικτύου, γυμναστική για παιδιά, εκμάθηση μουσικών οργάνων και μουσική προπαιδεία, ζαχαροπλαστική για παιδιά, αλλά και δημιουργικό παιχνίδι.

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, που επιβάλει τους δικούς της όρους, στόχος μας είναι να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τα εκπαιδευτικά κενά και να παρέχουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να παραμείνουν ενεργά «δίνοντάς τους πίσω» ένα μέρος της καθημερινότητας, που τόσο έχουμε στερηθεί όλοι μας αναφέρει σε μήνυμά του ο πρόεδρος των Κέντρων Πρόνοιας Φροντίδας και Προσχολικής Αγωγής Αργύρης Μωραΐτης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ