Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Διαδικτυακή προβολή της ταινίας “16 ανατολές του Pierre-Emmanuel Le Goff”

Το Γαλλικό Ινστιτούτο επαναπροβάλει την ταινία 16 levers de soleil / 16 ανατολές, το διαστημικό έπος του αστροναύτη Thomas Pesquet, σε σκηνοθεσία του Pierre-Emmanuel Le Goff. Η διαδικτυακή προβολή διοργανώνεται το Σάββατο 28 Νοεμβρίου στις 4 μ.μ.  με ελληνικούς υπότιτλους.
Υπόθεση ταινίας:
Να πετάς στο διάστημα. Είναι το όνειρο που έγινε πραγματικότητα για τον Τhomas Pesquet όταν απογειώθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ. 450 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, κατά τη διάρκεια έξι μηνών οπού ο κόσμος δείχνει να πέφτει στο άγνωστο, ένας διάλογος γεννιέται ανάμεσα στον αστροναύτη και το οραματιστικό έργο του Saint Exupéry που έφερε μαζί του στο διαστημικό σταθμό.
Ως πρώτη εμπειρία αυτού του μεγέθους, η προβολή συγκεντρώνει ταυτόχρονα θεατές από τα Γαλλικά Ινστιτούτα, τις Alliances Françaises και τις πολιτιστικές υπηρεσίες των πρεσβειών περισσότερων από 45 χωρών.
Την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει διαδικτυακή συνάντηση, στα γαλλικά – και διερμηνεία στα αγγλικά – με τον σκηνοθέτη και παραγωγό της ταινίας, Pierre-Emmanuel Le Goff.
Η ταινία θα προβληθεί μέσω της πλατφόρμας La Vingt-Cinquième Heure.
Institut français de Thessalonique
2A, Leoforos Stratou
54640 THESSALONIQUE
Tél : 2310 821231
info@ift.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ