Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συνάντηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελο Μπίνη

Συνάντηση εργασίας με τον Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελο Μπίνη είχε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν τον συντονισμό των οργάνων ελέγχου αναφορικά με την τήρηση των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

«Με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε αυτές τις μέρες, που έχουμε ένα δύσκολο αντικείμενο στην καταπολέμηση της πανδημίας, η συνεργασία αυτή επικαιροποιείται», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας διερευνήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης των κοινών δράσεων που αναπτύσσονται αναφορικά με την παρακολούθηση εφαρμογής των μέτρων. Συγχρόνως, όπως πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την κατάλληλη προετοιμασία τόσο σε σχέση με την επαναλειτουργία της αγοράς όσο όμως και σε σχέση με την προοπτική ενός τρίτου κύματος της πανδημίας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι ο σκοπός της συνεργασίας προφανώς δεν είναι αστυνομικός, αλλά έχει να κάνει με την επιτήρηση των κανόνων που υπάρχουν προς όφελος της λειτουργίας της πόλης, προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων. «Αυτή είναι η δική μας κοινή προσπάθεια και προς αυτόν τον στόχο λειτούργησε η σημερινή συνάντηση και η καθημερινή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης, Δημοτικής Αστυνομίας και Εθνικής Αρχής Διαφάνειας», σημείωσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαφαινόμενη αποκλιμάκωση της κατάστασης, τονίζοντας ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός. «Το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά μεγάλο, ο κορωνοϊός στη Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται σχεδόν σε κάθε οικογένεια, σχεδόν σε κάθε εργασιακό περιβάλλον. Αυτό σημαίνει πως η προσπάθεια πρέπει να είναι πολύ πιο έντονη. Με τα πρώτα καλά αποτελέσματα δεν σημαίνει ότι μπορούμε να εφησυχάζουμε. Η προσπάθεια είναι διαρκής και στην αυριανή συνάντηση με τον πρωθυπουργό ακριβώς αυτό το νόημα θα έχει η δική μου τοποθέτηση: Πώς θα προφυλάξουμε την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά κυρίως πώς θα προλάβουμε να αποφύγουμε ένα τρίτο κύμα πανδημίας, που πραγματικά θα είναι καταστροφικό για την πόλη, για τη χώρα μας», επεσήμανε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ