Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Επιπλέον 252 laptop στα σχολεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Στην παραγγελία για την αγορά νέας παρτίδας φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών (laptop) για τους μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχώρησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να ενισχύσει τη διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης  υποστηρίζοντας τα παιδιά ασθενέστερων οικονομικά οικογενειών.

Η νέα προμήθεια αφορά συνολικά 252 φορητούς υπολογιστές κόστους 81.244,8 ευρώ, ποσό που καλύπτεται και αυτή τη φορά εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο. Από αυτά, τα 179 laptop θα δοθούν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα 73 σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της επιστολής της διοίκησης του δήμου προς τους διευθυντές των σχολείων, από τους οποίους ζητήθηκε η συλλογή στοιχείων για τις ανάγκες του μαθητικού δυναμικού τους, με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια που ορίστηκαν με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο ψηφιακός αυτός εξοπλισμός θα παραδοθεί στους διευθυντές των σχολείων από τους οποίους θα τα παραλάβουν οι μαθητές, ενώ το σύνολο των υπολογιστών θα αποτελεί δημόσια περιουσία και θα επιστραφεί στις σχολικές μονάδες με τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο η δημοτική Αρχή Νεάπολης-Συκεών παρέδωσε στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου τους πρώτους 180 φορητούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, ανάλογα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες του μαθητικού τους δυναμικού, διαθέτοντας, μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου, εξ ολοκλήρου από το δημοτικό Ταμείο, το ποσό των 60.000 ευρώ για την προμήθεια 145 laptop για σχολεία της Δευτεροβάθμιας και 35 laptop για σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τους διευθυντές των σχολείων να εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες και να κάνουν λόγο για μία «εξαιρετική πρωτοβουλία στήριξης των μαθητών, των οικογενειών τους και των σχολείων».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ