Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Πρωτοβουλίες αλληλεγγύης από φορείς, συλλόγους και απλούς πολίτες του δήμου Θέρμης

Άμεση ανταπόκριση από φορείς, κοινωνικές δομές, συλλόγους αλλά και μεμονωμένους πολίτες του δήμου Θέρμης βρίσκει κάθε κάλεσμα για βοήθεια σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από δεκαέξι σχολεία του δήμου θέρμης, το Συμβούλιο Νέων και ομάδες πολιτών ένωσαν τις δυνάμεις και με τη συνεργασία  της αντιδημαρχίας Παιδείας συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Xωριό SOS στο Πλαγιάρι, στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου και στην οργάνωση «Πνοή Ελπίδας» που έχει την έδρα της στο Τριάδι. Συγκινητική, όμως, ήταν και η ανταπόκριση στο κάλεσμα του Κέντρου Κοινότητας για βοήθεια σε οικογένειες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά, τη συνεργασία της αντιδημαρχίας Παιδείας του δήμου Θέρμης οι σύλλογοι γονέων από έξι δημοτικά σχολεία (1ο ,2ο ,3ο 4ο και 5ο Θέρμης Τριαδίου και το 1ο Ν. Ραιδεστού) ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεντρώνουν είδη πρώτης ανάγκης για να βοηθήσουν τα σαράντα παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Xωριό SOS στο Πλαγιάρι. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν ενεργά και οι γονείς πέντε νηπιαγωγείων από τη Θέρμη και το Τριάδι (3ο , 4ο και 5ο Θέρμης, 1ο και 3ο Τριαδίου).

Το Παιδικό Xωριό SOS στο Πλαγιάρι αποφάσισε να βοηθήσει και η νεολαία. Το Συμβούλιο Νέων του δήμου Θέρμης και όλοι οι Τοπικοί Κύκλοι συμμετέχουν στην όλη προσπάθεια και απευθύνουν κάλεσμα για βοήθεια με συγκέντρωση τροφίμων και πρώτων υλών στο γραφείο του Τοπικού Κύκλου Καρδίας και Κάτω Σχολαρίου.

Αντίστοιχη πρωτοβουλία έχουν αναλάβει και οι σύλλογοι γονέων από τα πέντε σχολεία των Βασιλικών. Συγκεκριμένα οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου, του δημοτικού σχολείου, του γυμνασίου, του λυκείου και του ΕΠΑΛ Βασιλικών σε συνεργασία, πάντα με την αντιδημαρχία Παιδείας συγκεντρώνουν βοήθεια, χρήσιμα αντικείμενα και παιχνίδια που θα μπορούσαν να δώσουν χαρά σε κάθε παιδί. Ολιγομελής αντιπροσωπεία γονέων και παιδιών θα παραδώσει τη βοήθεια στις εγκαταστάσεις του παιδικού χωριού SOS στο Πλαγιάρι.

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση και στο κάλεσμα του Κέντρου Κοινότητας για βοήθεια σε οικογένειες συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Αναλυτικά, με πρωτοβουλία πολιτών, οποίοι συγκέντρωσαν είδη πρώτης ανάγκης ενισχύθηκαν είκοσι οικογένειες, οι οποίες είναι και ευάλωτα νοικοκυριά. Άμεση ανταπόκριση βρήκε η έκκληση του Κέντρου Κοινότητας για γάλα και θερμαντικά σώματα για οικογένεια που είχε ανάγκη. Μάλιστα, η προσφορά ήταν τέτοια, που ωφέλησε και άλλα νοικοκυριά τα οποία δεν διέθεταν μέσο θέρμανσης. Χάρη στη συνεργασία με τις κοινωνικές λειτουργούς του “Βοήθεια στο Σπίτι” μεταφέρθηκαν τα είδη που συγκεντρώθηκαν στα σπίτια των οικογενειών που δεν είχαν δυνατότητα μεταφοράς. Επίσης, αντιπροσωπεία από την παράταξη “Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης” παρέδωσαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο ενόψει Χριστουγέννων προϊόντα για παιδιά όπως βρεφικές πάνες, μωρομάντηλα και παιδικές τροφές.

 

Προσφορά προστατευτικών μασκών

Σε μια σημαντική προσφορά προς το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού του δήμου Θέρμης, που στόχο έχει την προστασία από τον κορωνοϊό, προχώρησε η Εταιρεία Hellas Med η οποία εδρεύει στη βιομηχανική περιοχή Θέρμης. Πρόκειται για μία ευγενική δωρεά 2.000 μασκών μίας χρήσης, υψηλής ποιότητας και ελληνικής κατασκευής. Οι μάσκες θα διανεμηθούν για την κάλυψη των αναγκών και την προστασία κατοίκων που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και θεωρούνται κατάλληλες για την προστασία τους από τη μετάδοση της Covid-19. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σε ωφελούμενους του Κέντρου Κοινότητας, του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Θέρμης και σε δομές παιδικής προστασίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ