Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

ΠΕΔΚΜ: Οικονομική βοήθεια 10.000 ευρώ στο “Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου” 

Έμπρακτη βοήθεια στο «Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου», το οποίο κινδυνεύει με “λουκέτο”, παρέχει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), σε μια προσπάθεια να αγκαλιάσει και να στηρίξει τα 38 παιδιά που φιλοξενούνται και να νιώσουν ζεστασιά και αγάπη, όπως το αξίζουν.

Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΠΕΔΚΜ, Δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, το Δ.Σ σε έκτακτη συνεδρίαση του, ενέκρινε ομόφωνα ποσό, 10.000 ευρώ, συμβάλλοντας στην κοινή προσπάθεια για την διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας και της πολύτιμης προσφοράς του Παιδικού Χωριού.

Την επιταγή παρέδωσε σήμερα στη διεύθυνση του Παιδικού Χωριού, ο κ. Καϊτεζίδης, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της ΠΕΔΚΜ που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Δομής.

 

«Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στις 38 παιδικές ψυχές και τους φύλακες άγγελους τους που τους προστατεύουν. Είναι ένα χρέος που το εκπληρώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, με την παράδοση της επιταγής των 10.000 ευρώ, για να στηρίξουμε τις άμεσες ανάγκες του Παιδικού Χωριού. Όλοι μας  καταλαβαίνουμε ότι για να μεγαλώσουν οι  38 παιδικές ψυχές χρειάζονται και χρήματα, εκτός των άλλων» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ.

Δήλωσε μάλιστα εντυπωσιασμένος από την αγάπη που δέχεται γενναιόδωρα το Παιδικό χωριό, από απλούς ανθρώπους με την ΠΕΔΚΜ, όπως είπε, να προσθέτει σ ΄ αυτή την αγάπη τη δική της συνεισφορά.

 

Ελάχιστο “ευχαριστώ”

Η πρωτοβουλία αυτή της ΠΕΔΚΜ αποτελεί το ελάχιστο “ευχαριστώ” προς το Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου, για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια στην υποστήριξη απροστάτευτων παιδιών και απαντά στην έκκληση του για οικονομική βοήθεια, προκειμένου τα παιδιά να μην μείνουν στο δρόμο και η Δομή να συνεχίσει το έργο της.

«Ανοίγουμε και εμείς την αγκαλιά μας στα 38 παιδιά που φιλοξενούνται στο Παιδικό Χωριό του Φιλύρου για να νιώσουν στοργή και αγάπη, όπως το αξίζουν, όπως βέβαια το αξίζει και το προσωπικό που βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, ενώ επανέλαβε ότι είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση εκατοντάδων πολιτών, απλού κόσμου στην έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε προ ημερών η διοίκηση του Παιδικού Χωριού και ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Ο κ. Καϊτεζίδης, με πρωτοβουλία του, στο άκουσμα της έκκλησης για βοήθεια από το Παιδικό Χωριό, επικοινώνησε αυθημερόν με τη Μαρία Αντωνίου,  Διευθύντρια του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, την οποία και ενημέρωσε, ζητώντας της να παρέμβει στο υπουργείο, ούτως ώστε να αρθεί άμεσα το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε η Δομή το τελευταίο διάστημα, ενέργεια που έγινε άμεσα από μέρους της, με αποτέλεσμα το θέμα να βαίνει προς τακτοποίηση.

Με πρωτοβουλία επίσης του προέδρου της ΠΕΔΚΜ, το θέμα  της οικονομικής στήριξης του Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο, απασχόλησε και τη συνεδριακή τηλε-διάσκεψη της ΚΕΔΕ που ένωσε τη φωνή της ομόφωνα, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα.

Ανάλογη παρέμβαση για το ζήτημα έκανε από το βήμα της συνεδριακής διάσκεψης των αιρετών και ο αντιπρόεδρος του οργάνου, Δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Στη σημερινή αντιπροσωπεία προς το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, εκτός απόν τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη συμμετείχαν και τα μέλη του Δ.Σ, Σϊμος Δανιηλίδης και Βασίλης Γάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ