Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Νέα ενίσχυση των σχολείων από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με έκδηλη την ικανοποίηση των διευθυντών των σχολείων, που παρέλαβαν τους φορητούς υπολογιστές για την κάλυψη των αναγκών της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η παράδοση της νέας παρτίδας των laptop στις σχολικές μονάδες, τις οποίες προμηθεύτηκε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να ενισχύσει την επί ίσοις όροις διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης.

Πρόκειται για τη νέα προμήθεια που αφορά συνολικά 252 φορητούς υπολογιστές κόστους 81.244,8 ευρώ, ποσό που καλύπτεται και αυτή τη φορά εξ ολοκλήρου από το δημοτικό ταμείο. Από αυτά, τα 179 laptop δόθηκαν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τα 73 σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο ψηφιακός αυτός εξοπλισμός παραδόθηκε στους διευθυντές των σχολείων από τους οποίους θα τα παραλάβουν οι μαθητές, ενώ το σύνολο των υπολογιστών θα αποτελεί δημόσια περιουσία και θα επιστραφεί στις σχολικές μονάδες με τη λήξη του lockdown. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο η δημοτική Αρχή Νεάπολης-Συκεών παρέδωσε στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου τους πρώτους 180 φορητούς υπολογιστές τελευταίας τεχνολογίας, ανάλογα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες του μαθητικού τους δυναμικού, διαθέτοντας, μετά από σχετική ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δημοτικού του Συμβουλίου, εξ ολοκλήρου από το δημοτικό Ταμείο, το ποσό των 60.000 ευρώ για την προμήθεια 145 laptop για σχολεία της Δευτεροβάθμιας και 35 laptop για σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τους διευθυντές των σχολείων να εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες και να κάνουν λόγο για μία «εξαιρετική πρωτοβουλία στήριξης των μαθητών, των οικογενειών τους και των σχολείων».

Η παράδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών έγινε σε θερμό κλίμα, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να στέλνει μήνυμα διαρκούς στήριξης και ενίσχυσης της εκπαίδευσης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, και τους διευθυντές των σχολείων να εκφράζουν με δηλώσεις τους την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του δήμου. Η τελετή παραλαβής και παράδοσης των υπολογιστών έγινε στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, παρουσία των αντιδημάρχων Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη, Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τριαντάφυλλου Κουσαγιαννίδη.

 

«Ο πρώτος δήμος…»

«Κάποτε ο Μαρξ είχε πει ότι αυτοί που θα κατέχουν τη γνώση θα κατέχουν και την εξουσία και θα ευημερούν. Σήμερα αυτή η ρήση έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς η μόρφωση και η διαπαιδαγώγηση αποτελούν απαραίτητα εφόδια για την καλυτέρευση του επιπέδου ζωής των παιδιών που προέρχονται από οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες», ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, κάνοντας ειδική αναφορά στις σκανδιναβικές χώρες «που εδώ και δεκαετίες επένδυσαν στο ζήτημα της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της έρευνας, της τεχνολογίας και της πληροφορικής, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν οικονομική ανάπτυξη στην οποία βασίστηκαν και δημιούργησαν ισχυρό κοινωνικό κράτος και πολλές και μεγάλες τοπικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης».

«Είμαστε ο πρώτος δήμος από τον περασμένο Μάρτιο που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όταν εφαρμόστηκαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Μακάρι η Πολιτεία να ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της, αλλά δυστυχώς δεν ήταν κι εμείς δεν μπορούσαμε να την περιμένουμε», πρόσθεσε ο Σίμος Δανιηλίδης καλώντας τους παριστάμενους διευθυντές των σχολείων «να ελέγχουν διεξοδικά τις σχολικές εγκαταστάσεις «κατά τη διάρκεια των εορτών για να γίνουν επισκευές όπου χρειαστεί, ούτως ώστε να είναι όλα έτοιμα όταν τελειώσει το lockdown».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης τόνισε την «αγαστή συνεργασία με τις σχολικές κοινότητες για την άμεση αντιμετώπιση των όποιων θεμάτων προκύπτουν. Συμμετείχαν όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου μας για αυτό και τις ευχαριστούμε», ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Ζιγκερίδης στάθηκε στο «υγιές ταμείο του δήμου που μπορεί να στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες για την ενίσχυση, εκσυγχρονισμό και βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

 

«Πρωτοπόρος και σ’ αυτή τη συγκυρία…»

«Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενη που παραλάβαμε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους οποίους τα παιδιά, σε μια εποχή τέτοια που η εκπαίδευση μετασχηματίζεται σε ψηφιακή, τους έχουν απόλυτη ανάγκη. Έτσι τώρα θα υπάρχει το μέσον που θα μπορούν και τα παιδιά των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών να παρακολουθήσουν τα μαθήματα όπως και τα υπόλοιπα. Ήταν μια πάρα πολύ καλή κίνηση από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών» δήλωσε η διευθύντρια του 3ου Δ.Σ. Συκεών Αθηνά Κοφτερού, υπογραμμίζοντας ότι «ακόμη δεν έχουμε πάρει υπολογιστές από κάποια άλλη πηγή».

«Ευχαριστούμε και πάλι τον δήμο Νεάπολης-Συκεών που πρωτοπόρος και σε αυτό το θέμα, όπως πάντοτε, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία συνδράμει κυρίως τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες για να μη στερούνται τα παιδιά τους τη μόρφωση και την εκπαίδευση. Η κίνηση αυτή βοηθά πάρα πολύ τους μαθητές μας και απαλύνει -μέσα σε όλα τα προβλήματα- τις οικογένειες γιατί δεν στερεί από τα παιδιά τους τη μόρφωση, έστω και με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε ότι αυτή η συνεργασία που έχουμε με το δήμο θα συνεχιστεί και στο μέλλον» δήλωσε ο διευθυντής 1ου Γυμνασίου Νεάπολης Ιωάννης Κουκίδης.

«Είναι η μοναδική βοήθεια που έχουμε δεχθεί ως τώρα, η οποία προέρχεται από το δήμο καθώς εμείς ως σχολείο από το υπουργείο δεν έχουμε λάβει τίποτα», υπογράμμισε ο διευθυντής του 3ου Δ.Σ. Πεύκων Βασίλης Σαρίκολης και πρόσθεσε: «Σήμερα παραλάβαμε οκτώ λάπτοπ, και αυτό είναι πολύ καλό αφού έχουμε πάρει και άλλους τέσσερις την Άνοιξη. Είναι πολύ θετική η ενέργεια του δήμου καθώς βοηθάει το σχολείο, τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Μακάρι τα κριτήρια να αφορούσαν υψηλότερα εισοδήματα, κι εφόσον ο δήμος είχε την οικονομική δυνατότητα, οι υπολογιστές να ήταν περισσότεροι. Μακάρι, επίσης, και το υπουργείο μας να προβεί σε ανάλογες ενέργειες και σύντομα πριν λήξει το lockdown, για να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών σε εξοπλισμό».

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Συκεών Νίκος Καραμουζάς ανέφερε: «Αξιέπαινη η ενέργεια του δήμου που κάλυψε με τον τρόπο αυτό τις ανάγκες. Τουλάχιστον το δικό μας σχολείο έχει καλυφθεί, δηλαδή ό,τι αίτημα είχαμε κάνει έχει ικανοποιηθεί από τον δήμο, και τώρα και την προηγούμενη χρονιά. Ελπίζω και στο μέλλον, αν τυχόν χρειαστεί, αυτό το υλικό θα αποτελέσει βάση ώστε τα μαθήματα να γίνονται με περισσότερους σύγχρονους τρόπους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ