Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Προσοχή: κακόβουλη ενέργεια αγνώστων με δήθεν τηλεφωνικές κλήσεις από την Microsoft

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση του ενημερώνει για κακόβουλη ενέργεια αγνώστων, ύστερα και από έγγραφο  της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  του Υπουργείου Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Από χθές το μεσημέρι βρίσκεται σε εξέλιξη κακόβουλη ενέργεια αγνώστων, οι οποίοι προσποιούμενοι τεχνικούς σε κέντρα υποστήριξης μεγάλων εταιρειών λογισμικού, «προθυμοποιούνται» να βοηθήσουν χρήστες, στην επίλυση τεχνικών προβλημάτων στους υπολογιστές τους ή να πραγματοποιήσουν έλεγχο γνησιότητας των εγκαταστημένων προγραμμάτων, ώστε να συνεχίσουν να τα χρησιμοποιούν.

Ειδικότερα χθές και σήμερα υπάλληλοι Δήμων της Χώρας δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις από τον αριθμό 2763 843589.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν από τους ανυποψίαστους χρήστες να εγκαταστήσουν στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή λογισμικό απομακρυσμένης πρόσβασης, αποκτώντας έτσι έλεγχο στον υπολογιστή τους και στο σύνολο των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν.

“Σας εφιστούμε την προσοχή και σας παρακαλούμε να μην ανταποκρίνεστε στις κλήσεις αυτές και να μην αποκαλύπτετε προσωπικά δεδομένα και στοιχεία σε διάφορους επιτήδειους”, τονίζει ο Δήμος.

 

φωτό: pixabay.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ