Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο δήμος Θέρμης ενισχύει πολιτιστικούς, αθλητικούς συλλόγους και Ενορίες

Στην οικονομική στήριξη των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, καθώς και των Ενοριών που βρίσκονται στα διοικητικά του όρια, προχωρά ο δήμος Θέρμης. Αναγνωρίζοντας τις συνέπειες τις οποίες έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού στη λειτουργία των συλλόγων οι οποίοι βρίσκονται σε αδράνεια κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 2020, καθώς και στο κοινωνικό έργο των Ενοριών, ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στην οικονομική ενίσχυση αυτών των φορέων προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Προς το σκοπό αυτό, πριν από περίπου ενάμιση μήνα, ο δήμος απέστειλε προς όλους τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους καθώς και προς τις Ενορίες, πρόσκληση προκειμένου να προσκομίσουν τα προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά ώστε να είναι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης. Ειδικότερα, εστάλησαν προσκλήσεις σε 36 αθλητικούς συλλόγους, 31 πολιτιστικούς καθώς και σε 20 Ενορίες. Σε κάθε σύλλογο και σε κάθε Ενορία δίδεται το ποσόν των χιλίων ευρώ.

Έως και τις 29 Δεκεμβρίου είχαν ήδη λάβει τη χρηματοδότηση συνολικά είκοσι φορείς και συγκεκριμένα δέκα αθλητικοί σύλλογοι, επτά πολιτιστικοί και τρεις Ενορίες. Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και για άλλους δεκαεπτά φορείς οι οποίοι πρόκειται να λάβουν τη χρηματοδότηση τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο σύνολο των φορέων να λάβουν την οικονομική ενίσχυση του δήμου.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος τονίζει ότι “ο δήμος βρίσκεται πάντοτε και με κάθε πρόσφορο τρόπο στο πλευρό των συλλόγων και των Ενοριών μας καθώς αναγνωρίζει το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν, στη βάση μάλιστα του εθελοντισμού. Το 2020 ήταν μια χρονιά δοκιμασίας για όλους. Οι σύλλογοι αναγκάστηκαν για μακρό χρόνο να διακόψουν τις δραστηριότητές τους, γεγονός που είχε επιπτώσεις στα έσοδά τους από τα οποία κάλυπταν μισθώματα και άλλες λειτουργικές δαπάνες. Επιπτώσεις υπήρξαν και για τις Ενορίες οι οποίες επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο. Για το λόγο αυτό, ο δήμος, αξιοποιώντας τις λιγοστές οικονομικές δυνατότητές του, προχωρά στην έμπρακτη στήριξη αυτών των φορέων. Εύχομαι, πολύ σύντομα, να τελειώσει αυτή η δοκιμασία και όλοι μας, και οι σύλλογοι και οι Ενορίες μας, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ο τόπος μας τους χρειάζεται και ο δήμος θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό τους”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ