Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ανακύκλωση χριστουγεννιάτικων δέντρων από το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Οι γιορτές τελείωσαν και φέτος, τα φωτάκια στα χριστουγεννιάτικα δένδρα μας σύντομα θα σβήσουν, αλλά τα φυσικά έλατα που χρησιμοποιήσαμε κατά την εορταστική περίοδο μπορεί να γίνουν ακόμη πιο ωφέλιμα, ακόμη πιο χρήσιμα! Με βασική του προτεραιότητα την οικολογική διαχείριση όλων των φυσικών και αξιοποιήσιμων υλικών ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη παρέχει τον τρόπο να ανακυκλώσεις το χριστουγεννιάτικο σου έλατο για καλό σκοπό, φτιάχνοντας πολύτιμο λίπασμα! Όλα αυτά με 1 τηλεφώνημα!

“Τα συνεργεία του δήμου μας είναι έτοιμα να συγκεντρώσουν τα φυσικά έλατα των δημοτών μας και να τα οδηγήσουν στην «κομποστοποίηση», όπου θα γίνουν φυτόχωμα–λίπασμα, ανεκτίμητης αξίας υλικό αναδάσωσης” αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική αρχή.

“Φίλε δημότη, εσύ που ενδιαφέρεσαι για οικολογικές δράσεις, για την αειφορία και την προστασία του περιβάλλοντος και για έναν καθαρό και σύγχρονο δήμο, έχεις τώρα τη δυνατότητα να βοηθήσεις στην προσπάθεια μας, αρκεί να επικοινωνήσεις με τη γνωστή τηλεφωνική γραμμή 15195 του δήμου μας ή το e-15195.

Μπορείς να συμμετέχεις κι εσύ σε αυτή την πρωτοβουλία μας, που έχει πολλαπλασιαστικό όφελος. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναφέρεις τη διεύθυνση σου και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο δήμος, καθώς ένα δημοτικό όχημα θα έρθει άμεσα προκειμένου να παραλάβει το δέντρο από το σπίτι σου.

Μην ξεχνάς ότι από τα θρεπτικά συστατικά του δέντρου που επιστρέφουν πίσω στη Γη και το χώμα, στο μέλλον γεννιούνται τα νέα δέντρα. Επιπλέον μεγάλες ποσότητες από την πολύτιμη οργανική  ύλη των δέντρων διασώζονται και δεν καταλήγουν να «διακοσμούν» τους κάδους του δήμου”, αναφέρει η ανακοίνωση.

«Με αυτήν την οικολογική πρωτοβουλία δηλώνουμε όλοι παρόντες στην προάσπιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος του δήμου μας και μετά τις γιορτές! Δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα για την αειφορία και για λιγότερα απορρίμματα. Τα φυσικά χριστουγεννιάτικα έλατα επιστρέφουν στη φύση ως πολύτιμο λίπασμα! Η ανακύκλωση δεν είναι ούτε πολυτέλεια, ούτε μόδα, είναι πολιτισμός. Έτσι  τίποτα δεν πάει χαμένο, τα πάντα αξιοποιούνται», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ