Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Rapid tests στους αστέγους με πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Ασπίδα για την προστασία των αστέγων δημιούργησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του, προχωρώντας στην οργάνωση προσωρινής δομής για τη φιλοξενία ευάλωτων πολιτών  εντός των χώρων της ΔΕΘ.

Σήμερα το πρωί οι άνθρωποι που αναζήτησαν στέγη στην προσωρινή δομή φιλοξενίας, η οποία δημιουργήθηκε για να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες συνθήκες που διαμόρφωσε ο ‘Λέανδρος’, υποβλήθηκαν σε rapid tests για τον κορωνοϊό. Παρών σε όλη τη διαδικασία ήταν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χάρης Αηδονόπουλος. Από αύριο, οπότε αυτή η προσωρινή δομή  θα κλείσει, οι άστεγοι -μετά και το αρνητικό αποτέλεσμα στο σύνολο των  rapid tests- θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν στο υπνωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Παράδοση αναπηρικού αμαξιδίου

Στο μεταξύ, σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης παρέδωσε ακόμη ένα αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο αποκτήθηκε μέσω της συλλογής πλαστικών καπακιών στο πλαίσιο της δράσης “Keep on moving”.

Το αναπηρικό αμαξίδιο, που αποκτήθηκε από καπάκια που συλλέχθηκαν από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, παραδόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χάρη Αηδονόπουλο στον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών/Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Αυγουστίδη.

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε παραδώσει άλλα τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια, τα οποία αποκτήθηκαν με τον ίδιο τρόπο, σε φορείς από τον χώρο της υγείας για την κάλυψη των αναγκών τους.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για τη δωρεάν διάθεση αναπηρικών αμαξιδίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Keep on Moving”, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής έκανε λόγο για πράξεις αλληλεγγύης που αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο που οφείλει να υπηρετεί κάθε σύγχρονη κοινωνία. Κάλεσε, μάλιστα, τους πολίτες να συνεχίσουν να στηρίζουν τη δράση που αφορά την ανακύκλωση πλαστικών καπακιών, καθώς μέσα από αυτή προκύπτει ένα ουσιαστικό όφελος και για το περιβάλλον αλλά και για την κοινωνική πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ