Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
17.4 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
spot_img

 Εκσυγχρονίζονται οι δημοτικοί παιδικοί σταθμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Έργα και παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των μονάδων παιδικής φροντίδας και προστασίας θέτει σε τροχιά υλοποίησης ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, δημιουργώντας νέες αναβαθμισμένες και ασφαλείς υποδομές για τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Εξασφαλίζοντας τη χρηματοδότησή του από το Υπουργείο Εσωτερικών με το ποσό των 462.060€, ο Δήμος θωρακίζει τους παιδικούς του σταθμούς με υποδομές και εξοπλισμό που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, δημιουργώντας ένα πρότυπο περιβάλλον φύλαξης, μάθησης και δημιουργίας.

Το πρόγραμμα αφορά σε ευρείας κλίμακας παρεμβάσεις και εργασίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη μετάβαση των παιδικών/βρεφονηπιακών σταθμών στη νέα εποχή, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο αδειοδότησης (χρωματισμοί με οικολογικά υλικά, αντικατάσταση ειδών υγιεινής, υγρομονώσεις, συστήματα πυρασφάλειας, προμήθεια κλιματιστικών και οικιακού εξοπλισμού, επίπλωση, πλήρης εξοπλισμός βρεφονηπιακού σταθμού, διαμόρφωση- εξοπλισμός και σκίαση χώρων αναψυχής και παιχνιδιού, σίτες, πλαίσια αλουμινίου, στρώση εσωτερικών χώρων και εξωτερικών χώρων με ειδικό  δάπεδο, κά  ).

Την ικανοποίησή του για την ένταξη του Δήμου στο πρόγραμμα «Επιχορήγηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για προσαρμογή λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών στις προδιαγραφές του νέου θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης σύμφωνα με τις διατάξεις του π.δ. 99/2017», εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, τονίζοντας πως η δημοτική αρχή έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την υλοποίηση των ζωτικών αυτών έργων, ώστε πολύ σύντομα να δρομολογηθούν οι διαδικασίες έναρξής τους. “Οι Παιδικοί μας σταθμοί εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται πλήρως, εξασφαλίζοντας ένα άριστο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά του δήμου μας. Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε αυτές τις ζωτικές παρεμβάσεις, έχοντας καταγράψει και ιεραρχήσει τις ανάγκες του κάθε παιδικού σταθμού” υπογράμμισε ο κ. Μανδαλιανός.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ