Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
11.2 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
spot_img

Εγγραφές στα διαδικτυακά σεμινάρια θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται οι εγγραφές στα διαδικτυακά σεμινάρια θεάτρου τα οποία διοργανώνει  η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσω του Τμήματος  Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης.
Ειδικότερα, επωφελούμενη από ειδικευμένους επιστήμονες που έχουν προσληφθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης μέσω του κοινωφελούς προγράμματος του ΟΑΕΔ, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού θα πραγματοποιήσει σεμινάρια Θεατρικής Γραφής και Θεάτρου.
Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής:

1.Σεμινάριο Θεατρικής Γραφής:
Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία συγγραφής ενός θεατρικού έργου. Μέσω σειράς ασκήσεων, ο καθένας ανακαλύπτει το προσωπικό του στυλ γραφής, με τελικό στόχο τη συγγραφή και παρουσίαση του δικού του ολοκληρωμένου κειμένου.
Διάρκεια: Φεβρουάριος – Ιούνιος 2021.
Τα μαθήματα είναι 3ωρης διάρκειας και πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 17:00 -20:00.

2.Σεμινάριο Αρχαίου Θεάτρου:
Οι συμμετέχοντες, μέσω της ιστορίας του θεάτρου, εισάγονται στο αρχαίο θέατρο, γνωρίζουν στοιχεία για τη δομή των αρχαίων θεάτρων και έρχονται σε επαφή με σωζόμενα κείμενα, τραγωδίες και κωμωδίες.
Τα μαθήματα είναι 2ωρης διάρκειας και πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα σε δύο τμήματα, 17:00-19:00 και 19:00-21:00.

3.Σεμινάριο Νεοελληνικού Θεάτρου:
Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού θεάτρου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εποχής. Γνωρίζουν σημαντικούς θιάσους και συγγραφείς που καθόρισαν την πορεία του θεάτρου στη χώρα μας καθώς και έργα της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας.
Τα μαθήματα είναι 2ωρης διάρκειας και πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη σε δύο τμήματα, 17:00-19:00 και 19:00-21:00.

4.Σεμινάριο Σύγχρονου Παγκόσμιου Θεάτρου:
Οι συμμετέχοντες εισάγονται στο σύγχρονο ευρωπαϊκό θέατρο. Έρχονται σε επαφή με τα λογοτεχνικά ρεύματα και τις πρωτοπορίες. Γνωρίζουν σημαντικούς συγγραφείς και σκηνοθέτες της σύγχρονης δραματουργίας και έρχονται σε επαφή με το έργο τους.
Τα μαθήματα είναι 2ωρης διάρκειας και πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη σε δύο τμήματα, 17:00-19:00 και 19:00-21:00.

Λόγω των προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19, τα σεμινάρια θα διεξαχθούν αποκλειστικά σε ομάδες δέκα ατόμων διαδικτυακά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, skype και πλατφόρμας zoom, με δωρεάν πρόσβαση. Εναλλακτικά, και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132), πάλι με τον ίδιο αριθμό συμμετεχόντων.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε την Παρασκευή 29/01/21 και συνεχίζεται μέχρι τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού αιτήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αίτηση μόνον ηλεκτρονικά και μόνο για ένα τμήμα. Με την υποβολή της αίτησης, θα πρέπει να επισυνάψουν αρχείο με έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είναι δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης (με πιστοποιητικό ατομικό ή οικογενειακής κατάστασης) ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης (με φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας ή οτιδήποτε αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας). Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αρχές Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών και την οργάνωση των τμημάτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πατώντας εδώ: https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/theater ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης ακολουθώντας τη διαδρομή:  https://thessaloniki.gr/θέλω-από-τον-δήμο/θέλω-να-εξυπηρετηθώ/σπουδάζω/Προγράμματα Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στα τηλέφωνα: 2313318666 Ζ. Τσοπανίδου & 2313318662 Μ. Γεωργιάδου (ώρες 10:00 -14:00).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ