Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μέσω της TV100 οι διαλέξεις του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Δήμου Θεσσαλονίκης

Αρχίζουν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021 οι διαλέξεις του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με θέμα «Γεωπολιτικές εξελίξεις – πολιτισμός – περιβάλλον στη λεκάνη της Μεσογείου». Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού, οι διαλέξεις θα μεταδίδονται ζωντανά από τη Δημοτική Τηλεόραση-ΤV100.

Το πρόγραμμα των διαλέξεων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου υλοποιείται από τον  Δήμο Θεσσαλονίκης μέσω του Τμήματος Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού σε συνεργασία με τη Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ). Πρόεδρος της Ομάδας Έργου του Ανοικτού Πανεπιστημίου είναι η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου.

Στην περίοδο που διανύουμε οι γεωπολιτικές εξελίξεις αναδεικνύονται μείζονες για τον χώρο της Μεσογείου αλλά και παγκοσμίως. Αντίστοιχα, θέματα πολιτισμού αλλά και περιβάλλοντος είναι διαρκώς επίκαιρα. Σε αυτό το πλαίσιο το Ανοικτό Πανεπιστήμιο με τη συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων έρχεται να προσφέρει μια γενική ενημέρωση προς όλους όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν περισσότερα για τα θέματα αυτά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα θα συμπληρώνεται με πρόσθετες διαλέξεις μέχρι την ολοκλήρωση του κύκλου. Ήδη έχει προγραμματιστεί η μετάδοση των πρώτων τριών διαλέξεων από την TV100 ως εξής:

•    06/02/21 – 13:00  Φαινόμενο του θερμοκηπίου και κλιματική αλλαγή:  Επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Παπαμανώλης Νικόλαος – Αρχιτέκτων Μηχανικός καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης.  (Διάρκεια 41′ )
•    13/02/21 – 13:00  Το Βυζάντιο ως παράγων διαμόρφωσης της Ευρώπης.

Χρήστου Κωνσταντίνος – καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.  (Διάρκεια  32′ )
•    13/02/21 – 13:35  Πολιτιστική Διπλωματία.

Κωτσιόπουλος Κωνσταντίνος – εμψηφισμένος καθηγητής Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού, Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. (Διάρκεια 27′ )

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στα τηλέφωνα: 2313318665 και 2313318660.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ