Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Γιάννης Ιωαννίδης: Η αντίθεση μας στην εγκατάσταση μονάδας αποτέφρωσης στη Σίνδο, είναι απόλυτη

Την απόλυτη αντίθεσή του για την δημιουργία μονάδας αποτέφρωσης Αποβλήτων Υγειονομικών Μονάδων στη  Σίνδο επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Δήμαρχος, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που έγινε με τηλεδιάσκεψη στις 25 Ιανουαρίου, ενημέρωσε εκτός ημερησίας διάταξης το σώμα των δημοτικών συμβούλων για τις πληροφορίες που έφτασαν στον ίδιο και ανέφεραν ότι η υπόθεση έχει φτάσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΠΕΣΠΑ) χωρίς προηγουμένως να έχει αποφανθεί η Μητροπολιτική Ενότητα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Δήμος Δέλτα: το ΠΕΣΠΑ καλείται να γνωμοδοτήσει για την εγκατάσταση αυτής της μονάδας αποτέφρωσης αποβλήτων υγειονομικών μονάδων στα όρια της ΒΙΠΕ Σίνδου, που θα δέχεται και θα επεξεργάζεται επικίνδυνα αμιγώς μολυσματικά απόβλητα και χημικές ουσίες που περιέχουν συστατικά που επιβαρύνουν στο μέγιστο βαθμό το περιβάλλον και την υγεία των όλων.

Η κάθετη αντίθεση του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη των δημοτικών συμβούλων και των τοπικών παραγόντων αποτυπώθηκε από το καλοκαίρι οπότε ενημερωθήκαν για το ενδεχόμενο εγκατάστασης αυτής της μονάδας σε οικόπεδο δίπλα στη Σίνδο.

Ήδη από τα μέσα Ιουλίου η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών και η διεύθυνση περιβάλλοντος του δήμου Δέλτα έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά για την εγκατάσταση της μονάδας καθώς όπως αναφέρεται σε τεχνική έκθεση ο χώρος εγκατάστασης είναι ένα οικόπεδο σε μικρή απόσταση από κατοικημένη περιοχή.

Παράλληλα όλα τα θεσμικά όργανα του δήμου Δήμου Δέλτα, η επιτροπή διαβούλευσης, η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Δέλτα, το τοπικό συμβούλιο Σίνδου και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δέλτα, στις 4 Αυγούστου είπαν ένα ομόφωνο βροντερό «ΟΧΙ» στην εγκατάσταση αυτής της μονάδας στα όρια της ΒΙΠΕ.

«Διαπιστώνουμε ότι οι αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής δεν εισακούονται, και παρά τη θέληση μας προχωρά το ενδεχόμενο κατασκευής μονάδας αποτέφρωσης επικίνδυνων αποβλήτων στη Σίνδο. Το «ΟΧΙ» δεν θα γίνει «ΝΑΙ» και εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Οι  αποφάσεις των συλλογικών οργάνων δεν μπορεί να αγνοηθούν και δεν θα επιτρέψουμε να αγνοηθούν. Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση αυτής της μονάδας στην περιοχή μας» αναφέρει ο κ Ιωαννίδης και υπογραμμίζει « Κανείς δεν νομιμοποιείται να παίζει με τη υγεία των δημοτών και των παιδιών μας. Ο σχεδιασμός αυτός δεν θα περάσει».

O Δήμαρχος Δέλτα ζήτησε από τη Μητροπολιτική Ενότητα έστω και την ύστατη στιγμή να συνεδριάσει και να πει «ΟΧΙ» στην εγκατάσταση της Μονάδας στη Σίνδο. Επίσης έχει ήδη ξεκινήσει σειρά τηλεφωνικών επαφών με βουλευτές όλων των κομμάτων και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, όπως και με φορείς της τοπικής κοινωνίας, συλλόγους και κατοίκους, ώστε από κοινού να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αν δεν εισακουστούν οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων και του Δημάρχου, που είναι διατυπωμένες και κατατεθειμένες εδώ και πολλούς μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ