Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παράδοση οχημάτων και εξοπλισμού για το δίκτυο εθελοντών στο δήμο Θέρμης 

Τρία ειδικά οχήματα περιπολίας μαζί και εξοπλισμό για την υποστήριξη του δικτύου εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών, παρέδωσε σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021 η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, στο δήμο Θέρμης. Η παράδοση των ειδικών οχημάτων και του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε  στην πλατεία Παραμάνα της Θέρμης, στις 11.30’ το πρωί, παρουσία του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, του αρμόδιου αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνου Κουγιουμτζίδη και μελών της εθελοντικής ομάδας πολιτικής προστασίας του δήμου Θέρμης.

Ειδικότερα, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παραδόθηκαν τρία εξειδικευμένα οχήματα περιπολίας 4×4 με υπερκατασκευή πυροσβεστικού συγκροτήματος, εργαλειοθήκες αλουμινίου, αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές, φορητό router/modem και VHF ασυρμάτους.

Είχε προηγηθεί η παράδοση ηλεκτρονικού εξοπλισμού (10 smart-phones, 3 tablets, ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής στόλου για 8 οχήματα και υποδομή δορυφορικού διαδικτύου) για την εφαρμογή των σχεδίων αντιμετώπισης πυρκαγιάς και πλημμύρας.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση επιχειρησιακών σχεδίων διαχείρισης κινδύνου από πυρκαγιές υπαίθρου και πλημμύρας, στο πλαίσιο των οποίων προβλέπεται η ανάπτυξη και λειτουργία πολυεπίπεδου συστήματος ημερήσιας διάταξης/αναδιάταξης δυνάμεων εθελοντών πολιτικής προστασίας, βάσει ημερήσιου κινδύνου πυρκαγιάς και πλημμύρας στην περιοχή του δήμου Θέρμης.

Αμέσως μετά πρόκειται να δημιουργηθεί μητρώο εκπαιδευτών, εκπαιδευομένων και σχετικών διαδικασιών με τελικό στόχο την εφαρμογή και τον συντονισμό των επιχειρησιακών σχεδίων διαχείρισης κινδύνου από πυρκαγιές υπαίθρου και πλημμύρες με την υποστήριξη εργαλείων νέας τεχνολογίας.

Όλα αυτά εντάσσονται στο πρόγραμμα «Ενίσχυση υποστήριξης της λειτουργίας του δικτύου των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών και επιχειρησιακής επάρκειάς του» το οποίο υλοποιεί η ΠΚΜ, σε συνεργασία με δήμους, ένας εκ των οποίων είναι ο δήμος Θέρμης.

Κατά την παράδοση των οχημάτων η κ. Πατουλίδου εξήρε το έργο των εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας και δήλωσε πως “ως εθελόντρια η ίδια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, γνωρίζει πολύ καλά πως ο καλός εθελοντής είναι ο εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος εθελοντής. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φροντίζει και για τα δύο”.

Ο δήμαρχος Θέρμης κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε την κ. Πατουλίδου και τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τη συνδρομή τους στο έργο της ομάδας εθελοντών πολιτικής προστασίας του δήμου Θέρμης. “Το αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς που προηγήθηκε είναι αυτό που βλέπετε σήμερα. Παραδόθηκαν στο δήμο Θέρμης τρία αυτοκίνητα πλήρως εξοπλισμένα τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στους εθελοντές μας που παράγουν μεγάλο και δύσκολο έργο και μάλιστα χωρίς να πληρώνονται. Ως δήμος έχουμε κάνει σειρά ενεργειών ώστε να τους εξοπλίσουμε σωστά, με στολές, εργαλεία, σχέδια και πολλά άλλα για να μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε έκτακτο περιστατικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ