Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Όχι” στα αποτεφρωτήρια λένε κάτοικοι του Δήμου Δέλτα

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από το πρωί έξω από το δημαρχείο του δήμου Δέλτα, στη Θεσσαλονίκης, κάτοικοι της περιοχής, φορείς, επαγγελματίες, η διοίκηση του δήμου αντιδρώντας στο ενδεχόμενο εγκατάστασης μονάδων αποτέφρωσης υγειονομικού υλικού, μολυσματικών αποβλήτων, στην Βιομηχανική περιοχή.

Η μία μονάδα σχεδιάζεται να εγκατασταθεί  σε απόσταση 200 μέτρων από την κατοικημένη περιοχή της Σίνδου, ενώ η δεύτερη σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων από τα σπίτια.

«Το δημοτικό συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει αρνητικά για τις δύο μελέτες για τις μονάδες καύσης υγειονομικών αποβλήτων. Στις δυο μονάδες σύμφωνα με τις μελέτες, θα καίγονται 6.000 τόνοι αποβλήτων επικίνδυνων και μολυσματικών. Το γεγονός ότι θα χρησιμοποιούν την κλασική μέθοδο της θερμικής επεξεργασίας καταδεικνύει το γεγονός ότι θα υπάρχουν εκπομπές αερίων, διοξίνες, επιβλαβή αέρια τα οποία θα είναι και επικίνδυνα για την υγεία και θα επηρεάζουν τις υδάτινες καλλιέργειες, που φιλοξενεί η περιοχή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

«Ακόμη μία φορά πάνε να υποβαθμίσουν την περιοχή μας. Φτάσαμε το 2021 που κλείνουν τα εργοστάσια, εδώ να ανοίγουν. Δεν ανεχόμαστε άλλη υποβάθμιση στην περιοχή μας, θέλουμε ανάπτυξη», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος Επαγγελματιών Δήμου Δέλτα, Θεόδωρος Δημητριάδης.

Σημειώνεται ότι για την Μονάδα που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τον οικισμό,  αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη η Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης προκειμένου να λάβει γνωμοδοτική απόφαση. Για το θέμα έχουν αποφασίσει ομόφωνα αρνητικά όλα τα θεσμικά όργανα του Δήμου και το Δημοτικό Συμβούλιο.

πηγή: thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ