Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η αντιπολίτευση επιμένει στην παραίτηση Μενδώνη

Μετά και τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως, σφίγγοντας τον κλοιό γύρω από τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, το αίτημα για παραίτηση της Λίνας Μενδώνη επαναλαμβάνεται από τα κόμματα.

Νάσος Ηλιόπουλος: «Παραδοχή συγκάλυψης»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» επισήμανε ότι στη συνέντευξη της η υπουργός Πολιτισμού την Παρασκευή «παραδέχθηκε ουσιαστικά ότι η ίδια και ο κ. Μητσοτάκης για 20 μέρες συγκάλυπταν τον κ. Λιγνάδη».

Όπως σημείωσε, η κ. Μενδώνη παραδέχθηκε ότι μία καταγγελία που πυροδότησε τις εξελίξεις ήταν αυτή του Νίκου Σ. και πως «όταν είχε δημοσιευτεί αυτή η επώνυμη καταγγελία, αυτό που θα έπρεπε να κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν να ζητήσει η ίδια, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Αντίθετα, για 20 μέρες συγκάλυψε το θέμα».

Σύμφωνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο, η υπουργός «μιλούσε γενικά και αόριστα για τοξικό κλίμα και για ανώνυμες καταγγελίες, ενώ πριν λίγες μέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έλεγε ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους και βουλευτές της ΝΔ όπως ο κ. Μαρκόπουλος, έλεγαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει θέμα εκ του μη όντος».

Και εκτίμησε ότι η κ. Μενδώνη «σύρθηκε ουσιαστικά σε αυτή τη συνέντευξη, από το βάρος των εξελίξεων και της κατακραυγής», ενώ χαρακτήρισε εξοργιστικό ότι δεν παραιτήθηκε.

Επίσης, χαρακτήρισε «παράξενη» την αποστροφή της κ. Μενδώνη «ότι τους “εξαπάτησε” ο κ. Λιγνάδης. Ποιους εξαπάτησε; Συνομίλησε και ο κ. Μητσοτάκης μαζί του αυτές τις μέρες;», αναρωτήθηκε και έθεσε το ερώτημα: «Από πότε οι υπουργοί έχουν ανακριτικά καθήκοντα, ώστε να εξετάσουν αν ο κ. Λιγνάδης είναι ή δεν είναι επικίνδυνος;».

περισσότερα στην (πηγή) εφημερίδα των συντακτών: κάντε κλικ εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ