Κυκλοφορεί ο Γ’ τόμος της σειράς “Υπέρ Υγείας” με Μοναστηριακές συνταγές

Κυκλοφορεί ο Γ’ τόμος της σειράς “Υπέρ Υγείας” με Μοναστηριακές συνταγές

225 παραδοσιακές υγιεινές συνταγές, για να παρασκευάσουμε με 160 διαφορετικούς τρόπους όλων των ειδών τα θαλασσινά και με 65 τρόπους τα ψάρια, με κορυφαίο το περίφημο «αγιορείτικο ψάρι»!.., περιέχει ο Γ’ τόμος της σειράς “Υπερ Υγείας”, του Θεολόγου Συγγραφέα Εμμανουήλ Μελινού, Διευθυντή της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τον ιδιαιτέρως καλαίσθητο τόμο των 300 πολυτελεστάτων –στην απλότητά τους– σελίδων που μοσχοβολούν θάλασσα, κατά κυριολεξίαν κοσμούν 365 εξαίσιες φωτογραφίες αλιέων Μοναχών επί το… έργον στην βάρκα, με το δίχτυ, με τα παραγάδια, με το καμάκι, στην ακροθαλασσιά! Επίσης φωτογραφίες διαφόρων αλιευμάτων, φωτογραφίες μαγείρων Μοναχών στο παραδοσιακό μαγειρείο και στον ξυλόφουρνο του αγιορείτικου Μοναστηριού και των λοιπών, στο απέριττο κουζινάκι του αθωνικού Κελλίου ή της Καλύβης, Μοναχών και Μο-ναζουσών στα Μοναστήρια «του κόσμου», φωτογραφίες εύγευστων και ασφαλώς πάντοτε υγιεινών καλογερικών φαγητών και άλλα πολλά…

Στα περιεχόμενα του Γ’ τόμου: Ανεμώνες τηγανητές, 27 γαριδοσυνταγές (γαρίδες σε αυγά γεμιστά, γαρίδες μουσακάς, γαρίδες με σάλτσα μουστάρδας), συνταγές καβουριών (καβουρομακαρονάδα και άλλες), 27 καλαμαριών (καλαμάρια κορμός, γεμιστά με κάστανα και κουκουνάρια, μουσακάς), καλόγνωμες πιλάφι, καραβίδες ψητές, συνταγές μυδιών, «οστρακοσύναξις», πεταλίδες και κοχλιοί, πίνα κεφτέδες κ.ά., 32 συνταγές σουπιάς (σουπιές με πράσινες ελιές, με σπανάκι και μυρόνι, στιφάδο), 47 συνταγές χταποδιών (παστίτσιο, χταπόδι αλατοπιπεροριγανολαδοκρασοξιδωμένο, χταπόδι πίττα ή σουβλάκι, χταπόδι σε χυμό πορτοκαλιών)·

Επίσης από τις 65 υπέροχες συνταγές ψαριών, κορυφαία είναι το περίφημο «αγιορείτικο», που αποτελεί το επίσημο έδεσμα, «το καλό φαγητό» των Αγιορειτών το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, όλες τις μεγάλες Εορτές, στις πανηγύρεις των Μονών τους, τις «επίσημες» ημέρες. Επίσης 14 συνταγές για βακαλάο (βακαλάος… δαμασκηνός, με κόκκινη σκορδαλιά, βακαλάος ή γαλέος μαγειρίτσα), γαύρος τουρσί, συνταγές για τις περίφημες μοναστηριακές ψαρόσουπες (όπου βάζουν αγουρίδα σταφυλιού και λίγη θάλασσα), συνταγές για κολιούς γεμιστούς, λαβράκια με κρασί στον φούρνο, για ξιφία και γαλέο, πώς φτιάχνουν πατσά ψαριού, πέρκα σνίτσελ ή μπιφτέκι, πεσκανδρίτσα μαγειρίτσα, ροφό φρικασέ, σαφρίδια γιουβαρλάκια, κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια, σολομό φούρνου με πορτοκάλι, συναγρίδα ή φαγκρί ψημένα μέσα στο ζυμάρι, τόννο παστίτσιο ή σουφλέ, τσιπούρες λιαστές στα κάρβουνα κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ..

Για περισσότερες λεπτομέρειες ανατρέξτε στη σελίδα: www.manolismelinos.com