Διαμαρτυρία διανομέων στην Καμάρα – Διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας

Διαμαρτυρία διανομέων στην Καμάρα – Διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας

Κινητοποίηση διοργάνωσε σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου η Επιτροπή Διανομέων του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών – Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕΠΕ) Θεσσαλονίκης – Πιερίας – Χαλκιδικής.

Στις 10.30 π.μ. πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην Καμάρα και ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η Επιτροπή απαιτεί:

Σταθερό εργάσιμο χρόνο, χωρίς πιέσεις και «αξιολογήσεις»

Βαρέα και ανθυγιεινά

Εξοπλισμό, μηχανάκια και έξοδα συντήρησης και καυσίμων με ευθύνη της εργοδοσίας

Περιορισμένη ακτίνα κίνησης

Κανένας διανομέας στους δρόμους με ακραία καιρικά φαινόμενα και χωρίς να χάνει το μεροκάματο

Στο κάλεσμά της επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Μόλις μία μέρα πέρασε (18/2/21) από την καταγγελία που κάναμε σχετικά με εργατικό ατύχημα συναδέλφου μας διανομέα επί της Αγίας Σοφίας. Την Παρασκευή (19/2/21) λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ένας ακόμη συνάδελφος μας προστέθηκε στους “άτυχους” και κατέληξε στο νοσοκομείο.

Είναι απλά τραγικό τέτοια περιστατικά να μετατρέπονται σε αριθμούς και στατιστικά στοιχεία, να γνωστοποιούνται ως ακόμη μια είδηση και μάλιστα “στα ψιλά γράμματα”.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Η εργοδοσία έχει βάλει εδώ και χρόνια στο στόχαστρο τα δικαιώματα μας, τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η σωματική μας ακεραιότητα, ακόμη και η ζωή μας μετατρέπονται απλά σε αναλώσιμα έτσι ώστε “να βγαίνει η δουλειά”, να βγαίνουν με απλά λόγια τα κέρδη των “αφεντικών”.

φωτογραφία από το ThessToday