Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
28 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
spot_img

Περιοδεία-αυτοψία στους δρόμους που οδηγούν στο χώρο του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο

«Σήμερα βάλαμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Οι δήμαρχοι έχουν δίκαιο. Πρέπει να δοθούν λύσεις σε σχέση με την πρόσβαση στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο». Την επισήμανση αυτή έκανε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Αμανατίδης (δεξιά στη φωτογραφία), ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία-αυτοψία στους οδικούς άξονες που οδηγούν στο Φίλυρο και στο υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο, ενώ στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη και στελέχη της διοίκησης.

Συνοδευόμενος από τους δημάρχους Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη (στο μέσο της φωτογραφίας) και Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη (αριστερά) , και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης-Συκεών Στέλιο Γκατζέ, ο κ. Αμανατίδης σχημάτισε προσωπική άποψη για την κατάσταση του οδικού δικτύου, όπως επίσης και για τους εναλλακτικούς οδικούς άξονες που προτείνουν με το κοινό υπόμνημά τους οι δήμαρχοι των τριών εμπλεκόμενων-όμορων δήμων, το οποίο υπογράφει και ο σεβασμιότατος μητροπολίτης της Ι.Μητρόπολης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Ενημερώθηκα από τους δυο δημάρχους, μετά από πρόσκλησή τους βέβαια, για τα ζητήματα και τα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με την πρόσβαση για το σχεδιαζόμενο να κτιστεί Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο. Βάλαμε το δάκτυλο επί τον τύπον των ήλων. Οι δήμαρχοι έχουν δίκαιο. Πρέπει να δοθούν λύσεις σε σχέση με την πρόσβαση στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, γιατί ο φόρτος ο οποίος θα υπάρχει στον κύριο άξονα θα είναι πάρα πολύ μεγάλος», δήλωσε ο κ. Αμανατίδης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στα όρια της Ν.Ευκαρπίας.

Όπως επισήμανε, «η Πολιτεία και το υπ. Υποδομών και Μεταφορών πρέπει να καθίσουν να διαβουλευθούν με τους δημάρχους, να λάβουν υπόψη τις προτάσεις τους και να κάνουν όλα τα απαραίτητα έργα. Οι δήμαρχοι μάς παρουσίασαν εναλλακτικές, πάρα πολύ σωστές κατά την άποψή μου, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του νοσοκομείου και στην πρόσβασή του από τους πολίτες οι οποίοι θέλουν να εξυπηρετηθούν».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ., «δεν θα πρέπει να καθυστερήσει άλλο αυτό και ο υπουργός, ο κ. Καραμανλής να δεχθεί τους δημάρχους», προαναγγέλλοντας σχετικές πρωτοβουλίες από τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης. «Εμείς θα προγραμματίσουμε να δούμε και τον ίδιο τον υπουργό για το ζήτημα αυτό, Ελπίζω η Πολιτεία και η κυβέρνηση να στήσει ευήκοο ους γιατί η Θεσσαλονίκη έχει μείνει πίσω σε πολλά. Δυο χρόνια με την κυβέρνηση της Ν.Δ. μεγάλα έργα έχουν μείνει πίσω. Τουλάχιστον αυτό το σχεδιαζόμενο να γίνει σωστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

«Ζήτημα όλης της βόρειας Ελλάδας…»

«Σήμερα μας δόθηκε η ευκαιρία να περιοδεύσουμε στους οδικούς άξονες που οδηγούν στο Φίλυρο, όπου θα κατασκευαστεί το Παιδιατρικό Νοσοκομείο, και να ενημερώσουμε αναλυτικά τον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Γιάννη Αμανατίδη για την υφιστάμενη κατάσταση και για τις προτάσεις μας. Όπως σχολίασε και ο ίδιος, ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοδεία, και τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε αποδεχόμενος την πρότασή μας. Ο Γιάννης Αμανατίδης μάς συμπαραστέκεται πάντα σε οποιαδήποτε θέματα και ζητήματα προκύπτουν όχι μόνο στο δήμο μας αλλά και σε όλη την πόλη. Πολύ περισσότερο τώρα για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο που είναι ζήτημα όλης της βόρειας Ελλάδας. Πιστεύω ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε το καλύτερο που θα αφορά στην ενίσχυση της ασφαλούς πρόσβασης στο υπό κατασκευή νοσοκομείο», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους βουλευτές Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης όλων των κομμάτων, στους οποίους απέστειλε σχετική επιστολή με τον ολοκληρωμένο φάκελο και το κοινό υπόμνημα.

Στην πρόσκληση αυτή μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές της Α΄ Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης (Κίνημα Αλλαγής), Στράτος Σιμόπουλος (Ν.Δ.) και Δημήτρης Κούβελας (Ν.Δ.), ενώ οι δήμοι αναμένουν το ενδιαφέρον και των υπόλοιπων βουλευτών της Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ