Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ συμπαραστέκεται στον Πρύτανη

Τη συμπαράσταση του στον Πρύτανη του ΑΠΘ Νικόλαο Παπαϊωάννου εκφράζει ο Σύλλογος Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παντελής Σαββίδης. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αποφοίτων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συμπαρίσταται στον Πρύτανη Νικόλαο Παπαϊωάννου και στις αρχές του ΑΠΘ στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο λειτουργίας το Πανεπιστήμιο σε μια δύσκολη περίοδο.

Ο Πρύτανης αναγκάστηκε, όπως όφειλε εφαρμόζοντας τον νόμο, να ζητήσει τη βοήθεια των αρχών όταν κατελήφθη το κτίριο της διοίκησης με τη χρήση λοστών και εργαλείων διάρρηξης και απαίτηση από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες φύλαξης και καθαριότητας να αποχωρήσουν, με ευθεία απειλή κατά της σωματικής τους ακεραιότητας.

Το ΑΠΘ, όπως και όλα τα Ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, πρέπει να υπερασπίζονται την ελευθερία και τη δημοκρατική νομιμότητα στην ακαδημαϊκή ζωή. Η πλειονότητα της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας στηρίζουν αυτούς τους στόχους. Η βία, η απειλή χρήσης βίας, η κατάληψη δημόσιου χώρου σε βάρος άλλων, για την προώθηση οποιωνδήποτε αιτημάτων και διεκδικήσεων, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Η αναβάθμιση της Ανώτατης Παιδείας είναι μονόδρομος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Παντελής Σαββίδης

Πρόεδρος”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ