Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στο “βαθύ κόκκινο” από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Στο «βαθύ κόκκινο» πέρασε από σήμερα, Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, στις 6 το πρωί, η Θεσσαλονίκη λόγω της επιβαρυμένης επιδημιολογικής κατάστασής της. Το γεγονός αυτό προβλέπει αλλαγές στα μέτρα που θα ισχύουν στο εξής για τουλάχιστον μέχρι 16 Μαρτίου.

Μαζί με τη Θεσσαλονίκη, στο “βαθύ κόκκινο” μπαίνουν: Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου. Όλοι οι άλλοι νομοί της χώρας περνούν στο “κόκκινο”.

Από σήμερα κλείνουν όλες οι σχολικές βαθμίδες σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και των υπολοίπων περιοχών που είναι στο “βαθύ κόκκινο”. Επίσης σταματά να λειτουργεί η αγορά με τη μέθοδο click away. Ανοιχτά παραμένουν τα super markets, τα φαρμακεία και τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης, κλειστά θα είναι τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο “βαθύ κόκκινο”, όλοι οι χώροι λατρείας θα λειτουργούν χωρίς την παρουσία πιστών. Επίσης αναστέλλεται η τέλεση γάμων και βαπτίσεων, ενώ στις κηδείες θα επιτρέπονται μόνο έως εννέα άτομα.

Στο SMS 2 και το SMS 3, η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός δήμου, είτε εντός δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

Στο SMS 6, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο. Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή.

Στο SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 19:00 έως τις 06:00, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη όπου τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 21:00.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ