Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
26.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

Κανονικά θα γίνει η εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης

Κανονικά θα διεξαχθεί αύριο η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την εκλογή Προέδρου, παρά την παραίτηση που υπέβαλε η πρώτη σε ψήφους δημοτική σύμβουλος κ. Ιωάννα Σπανού.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή:

Από τον δήμο Θεσσαλονίκης διευκρινίζεται ότι, όπως ακριβώς προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ο προγραμματισμός για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εκλογή προέδρου του οργάνου δεν μεταβάλλεται λόγω της δημοσιοποίησης της πρόθεσης της συμβούλου που υπογράφει τη σχετική πρόσκληση να ανεξαρτητοποιηθεί.
Η ειδική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο (Κυριακή 7 Μαρτίου 2021), στις 11.00 το πρωί, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Συγχρόνως, θα διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου με την τοποθέτηση κάλπης στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου και θα παρασχεθεί κάθε δυνατή διευκόλυνση αναφορικά με την πρόσβαση των δημοτικών συμβούλων στον χώρο διεξαγωγής της ψηφοφορίας με πιστή τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου να ολοκληρωθεί αύριο, ώστε το δημοτικό συμβούλιο να λειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα προς όφελος της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ