Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
18.7 C
Thessaloniki
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
spot_img

Διαδικτυακή εκδήλωση της δράσης «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» για τη βία κατά των γυναικών με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά και τα πρόσφατα περιστατικά κακοποίησης γυναικών και ανδρών σε διάφορους χώρους, η δράση «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» πραγματοποιεί  την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα διαδικτυακή  εκδήλωση, με την υποστήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, η Ανατολή Κωνσταντινίδου, Δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας -Χορτιάτη και εμπνεύστρια του «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ», η οποία θα παρουσιάσει το έργο της  δράσης και τον τρόπο που έχει μέχρι στιγμής στηρίξει γυναίκες-θύματα που έχουν δεχτεί κακοποιητική συμπεριφορά, η δικηγόρος Βασιλική Αμοιρίδου, η οποία θα αναπτύξει το νομικό πλαίσιο προστασίας των γυναικών-θυμάτων, ο Κωνσταντίνος Ζησόπουλος, ιατροδικαστής, ο οποίος θα αναφερθεί στη σπουδαιότητα της άμεσης καταγγελίας ώστε να μπορούν να υπάρχουν στοιχεία για τον δράστη και η Ντίνα Μενέκου, ψυχολόγος στο Κέντρο Αποκατάστασης Κακοποιημένων Γυναικών Ελευθερίου – Κορδελιού, η οποία θα σκιαγραφήσει το προφίλ του θύματος και του θύτη και το πως αυτά μπορούν να βοηθηθούν από κάποιο ειδικό.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου.

Να σημειωθεί ότι η δράση «ΛΥΣΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ» ξεκίνησε το έργο της το 2015 με σκοπό να ενθαρρύνει και να προτρέψει τις γυναίκες, αλλά και τους άντρες που έχουν δεχτεί οποιαδήποτε μορφή βίας, να μιλήσουν για το πρόβλημά τους χωρίς φόβο και ντροπή. Ακόμη να βοηθήσει τη γυναίκα – θύμα να επανενταχθεί στην κοινωνία και να ξεπεράσει τα οποιαδήποτε προβλήματα αντιμετώπιζε μέχρι τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει το βήμα. Με τελικό στόχο να φτάσει παντού το μήνυμα ότι «η βία μας αφορά όλες  και ότι  η φωνή μας έχει δύναμη».

Οι ενδιαφερόμενοι/ες να συμμετέχουν στην ψηφιακή εκδήλωση παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 9 Μαρτίου στο email o.tsimiski@pilea-hortiatis.gr  και στη συνέχεια να εγγραφούν έγκαιρα στην πλατφόρμα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ