Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Καλαμαριά. Η πρώτη ελληνική πόλη στο Heart Safe Cities

Τριάντα εφτά νέους απινιδωτές παραλαμβάνει αύριο ο δήμος Καλαμαριάς, ως η πρώτη ελληνική πόλη, που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα HEART SAFE CITIES.  

Οι καινούργιοι απινιδωτές, μαζί με  άλλους έξι που προϋπήρχαν στον Δήμο, θα τοποθετηθούν σε 43 γειτονιές της Καλαμαριάς, στρατηγικά επιλεγμένα σημεία, που έχουν αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, και θα είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να σώσουν μια ζωή.

Για τον λόγο αυτό εξάλλου, το συγκεκριμένο πρόγραμμα, έχει προβλέψει την εκπαίδευση  3.500 δημοτών. Δυστυχώς λόγω της πανδημίας, η εγγραφή των ενδιαφερομένων έχει προσωρινά σταματήσει, όμως όλα θα αλλάξουν, όταν λήξει πια ο γενικός «συναγερμός» που έχει προκαλέσει ο covid19.

Ειδοποίηση μέσω εφαρμογής!

Ο απινιδωτής σε κάθε γειτονιά δεν είναι η μοναδική πρωτοπορία σε όλο αυτό το εγχείρημα. Ο Δ/ντής προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, και υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, κ. Χρυσόστομος Γιώτης εξηγεί: «Μέσα στο πρόγραμμα προβλέπεται και η ανάπτυξη λογισμικού , που μέσω κινητής τηλεφωνίας, θα υπάρχει ειδοποίηση άμεση στους πιστοποιημένους ή εκπαιδευμένους διασώστες, ο οποίοι θα παίρνουν την πληροφορία, για τον τόπο του περιστατικού, αλλά και το πλησιέστερο σημείο, όπου θα μπορούν να βρουν απινιδωτή».

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, δεν κρύβει την ικανοποίησή του για την διεξαγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος.  Εξάλλου και ο ίδιος έχει εκπαιδευτεί, στην ΚΑΡΠΑ και την χρήση απινιδωτή, ενώ είναι και πιστοποιημένος πάροχος Α΄Βοηθειών Αντιμετώπισης Πολυτραυματία (Βασική Υποστήριξη Ζωής). «Έχουμε αποδείξει ως Δήμος, ότι είμαστε πάντα κοντά στους συμπολίτες μας, δημιουργώντας εκείνες τις συνθήκες, εκείνα τα προγράμματα, που θα τους κάνουν όχι μόνο να νιώθουν ασφαλείς, αλλά και να είναι» δήλωσε ο κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ