Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Πέθανε και ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης

Διπλή απώλεια στον καλλιτεχνικό χώρο, καθώς εκτός από τον Θεόφιλο Βανδώρο, έγινε σήμερα γνωστό ότι πέθανε και ο ηθοποιός Κωστής Μαλκότσης. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο Facebook.

«Μέσα στην νύχτα πληροφορούμαστε πως έφυγαν δύο φίλοι μας ηθοποιοί.. Ο Κωστής Μαλκότσης, αγωνιστής, σεμνός ηθοποιός, πατέρας δύο σημαντικών καλλιτεχνών του Λαέρτη και του Ερμή, και ο Θεόφιλος Βανδώρος ο φίλος μας και καλός ηθοποιός, σπουδαίος συνεργάτης σε πολλές παραστάσεις…. Μεγάλη θλίψη», ανέφερε στο μήνυμά του.

Ο Κωστής Μαλκότσης χάραξε τη δική του σημαντική πορεία στον χώρο του κλασικού και νεοελληνικού κινηματογράφου, καθώς και στο χώρο του θεάτρου. Σύζυγός του η ηθοποιός και χορεύτρια, Νικόλ Κοκκίνου και πατέρας των ηθοποιών Λαέρτη και Ερμή.

Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου και στη Δραματική Σχολή Αθηνών και είχε συμμετοχή σε ταινίες στον κινηματογράφο όπως: Οι τελευταίοι του Ρούπελ (1971), Λυσιστράτη (1972), Κατάσκοπος Νέλλη (1981), Ο άγιος Πρεβέζης (1982), Το αίμα των αγαλμάτων (1982), Ο στόχος (1983), Καταζητείται… το πρόσωπο της ημέρας (1983), Τα χρόνια της θύελλας (1984), The… κόπανοι (1987), Ο γυφτοροκάς (1987), Το πέταγμα του κύκνου (2010).

Τελευταία του σημαντική στιγμή στον κινηματογράφο ήταν η μικρού μήκους ταινία «Δεν θα Υποκύψουμε» του Γιώργου Κ. Μπακόλα. Σημαντικότερες στιγμές του η συμμετοχή στις ταινίες «Τα χρόνια της θύελλας», «Η ώρα της οργής», «το Κόκκινο τρένο» και βέβαια στο «Πόθοι στον καταραμένο βάλτο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ