Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Πέθανε ο συνθέτης και στιχουργός Τάκης Μουσαφίρης

Έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής λαϊκός συνθέτης, στιχουργός και μουσικός, Τάκης Μουσαφίρης, σήμερα Πέμπτη 11 Μαρτίου. Ο εκλιπών στην ιδιαίτερα πετυχημένη πορεία του συνεργάστηκε με τραγουδιστές όπως οι Στράτος Διονυσίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελαρίου, Μιχάλης Μενιδιάτης, Γιώργος Μαργαρίτης, Κατερίνα Στανίση, Δούκισσα, Τόλης Βοσκόπουλος, Πίτσα Παπαδοπούλου κ.ά.

Ο Τάκης Μουσαφίρης γεννήθηκε στα Γιάννενα και από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική. Όταν ήρθε στην Αθήνα, αρχικά τραγουδούσε  σε μικρά μαγαζιά και μπουάτ, ενώ στη συνέχεια, από τη δεκαετία του 1980 έδειξε και το δημιουργικό του ταλέντο γράφοντας μουσική και τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες, όπως τα εξής: «Κάνε κάτι να χάσω το τρένο», «Πες μου που πουλάν καρδιές», «Ένα τραγούδι πες μου ακόμα», «Μυστικέ μου έρωτα», «Σ’ αγαπώ ακόμα», «Άκου», «Ατάκα κι επί τόπου», «Σε μια στοίβα καλαμιές», «Χιονάνθρωπος», «Άγνωστε φίλε», «Αγαπάω δύσκολα», «Εγώ να δεις», «Το σ’ αγαπώ δεν το λέω», «Λέγε μου σ’ αγαπώ», «Οι Ξενύχτες», «Εμείς οι δύο».

ΚΚΕ: Η δημιουργία του Τάκη Μουσαφίρη θα συνεχίσει να ζει, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται, αγαπούν, νιώθουν και υποφέρουν

«Ο Tάκης Μουσαφίρης ήταν ένας από τους κορυφαίους της λαϊκής μας μουσικής. Στα τραγούδια του έκφρασε με απαράμιλλη αυθεντικότητα, συγκίνηση και συναίσθημα, τους καημούς και τις αγωνίες των λαϊκών ανθρώπων, κερδίζοντας ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Η δημιουργία του θα μείνει χαραγμένη όχι μόνο στη συνείδηση των δικών του γενιών, αλλά και των επόμενων, “δεν έχει πει αντίο ακόμα… ακόμα ζει” και θα συνεχίσει να ζει, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που ερωτεύονται, αγαπούν, νιώθουν και υποφέρουν» αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Τάκη Μουσαφίρη.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά του λύπη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ