Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
23.8 C
Thessaloniki
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
spot_img

Πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε στο άγαλμα του Βενιζέλου γύρω στις 3.30 μ.μ. η πορεία των φοιτητών στην οποία συμμετείχαν καθηγητές και εκπροσώπων σωματείων εργαζομένων, λίγη ώρα μετά τα επεισόδια που προηγήθηκαν στην Καμάρα, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ομάδας διαδηλωτών που αποκόπηκε από τον κύριο όγκο της.

Η πορεία ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι από το άγαλμα του Βενιζέλου -όπου υπήρχε προσυγκέντρωση από τις έντεκα το πρωί  – και ενώθηκε στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας με ένα ακόμη μπλοκ, το οποίο  είχε προσυγκεντρωθεί σε άλλο σημείο στην Εγνατία κοντά στην Καμάρα. Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς την πλατεία Αγίας Σοφιας και μέσω της οδών Τσιμισκή , Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Δημητρίου και Ιασωνίδου έφτασε στο ύψος της Καμάρας.Στο σημείο αυτό, ομάδα διαδηλωτών ζήτησε από την αστυνομία να αποσύρει τις κλούβες και να ανοίξει το δρόμο προς τα πανεπιστήμια, αλλά το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό και λίγο αργότερα ακολούθησε ένταση με ρίψεις αντικειμένων από διαδηλωτές και χρήση δακρυγόνων από την πλευρά της Αστυνομίας.

Η πορεία μετά την ένταση που σημειώθηκε έστριψε από την οδό Ιασωνίδου στην Εγνατία ενώ η ρίψη χημικών από την αστυνομία και αντικειμένων προς τις αστυνομικές δυνάμεις συνεχίστηκαν μέχρι το άγαλμα του Βενιζέλου, όπου και οι διαδηλωτές αποχώρησαν.

Στις συγκεντρώσεις τους και κατά τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές κατήγγειλαν την παρέμβαση της αστυνομίας για εκκένωση του κατειλημμένου κτίριου της πρυτανείας, καθώς και κάθε ανάμιξη της στα πανεπιστήμια, ζήτησαν παραίτηση του πρύτανη, και φώναζαν συνθήματα για την κατάργηση του νόμου στις ανώτατες σχολές και υπέρ των συλληφθέντων.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ